2024. április 29. - Péter

A kormány becsapta a kórházakat

A Fidesz szerint azzal, hogy a kórházak az ígért plusz hatmilliárd forintot csak januárban kapják meg, a kormány becsapta, átverte az intézményeket, az egészségügyi dolgozókat és a beteg embereket.
2009. december 17. csütörtök 13:53 - HírExtra
Pesti Imre, az ellenzéki párt szakpolitikusa csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján felidézte Székely Tamás egészségügyi miniszter októberi nyilatkozatát, miszerint a kórházak az idei év végéig megkapják - a korábban átutalt 4,5 milliárd forinton felül - a plusz hatmilliárd forintot. Most azonban kiderült: ezt az összeget az intézmények csak 2010 januárjában kapják meg - tette hozzá a fideszes képviselő.

Arra a felvetésre, miszerint a kórházak és a kormány közötti megállapodásban az szerepel, hogy ez a hatmilliárd forint a 2010. évben felhasználható többletfinanszírozás, a politikus úgy reagált: a megállapodásban az áll, hogy 2009 decemberében fognak utalni.
Pesti Imre hangsúlyozta: a kormányzatnak nem üzleti partnerként kellene tekintenie az egészségügy dolgozóira.

Méltatlan alkuk születnek nap mint nap - fogalmazott, hozzáfűzve, hogy szerinte a kórházak is ilyen alkukra vannak kényszerítve, amelyeknek eredményeképpen karácsony előtt nagyon sok egészségügyi dolgozó nem fog fizetést kapni. Kérdésre azt mondta, elsősorban olyan dolgozókról van szó, akik nem közalkalmazottak, hanem akik szerződéses viszonyban állnak a kórházakkal.

Az ellenzéki politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy egyre több kórház kényszerül az aktív betegellátás csökkentésére.

Pesti Imre közölte: a kormányzat a jövő évi költségvetés terhére már 30-40 milliárd forintot elköltött, amiből az következik, hogy a kabinetet nem érdekli, mi lesz a magyar egészségüggyel 2010-ben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását