2024. április 30. - Katalin, Kitti

"Példamutató" hírességek

Silvio Berlusconi nagyot kapott. Nyilván még napokig erről az esetről fog szólni a média, ám minket ez nem akadályoz meg abban, hogy kiemeljünk a közelmúlt nagy botrányai közül egy-két különlegesen durva esetet.
2009. december 16. szerda 07:29 - Győry S. József
Az olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi kapott egy elementáris erejű maflást, aminek következményeképp eltörött az orra, felszakadt az alsó ajka, és két foga is megsérült. A támadója - aki grafikusként tevékenykedik - a hírek szerint már tíz esztendeje pszichés problémákkal küszködik. A fiatalember tettére eddig nincsen racionális magyarázat, állapotából kifolyólag az is kérdéses, hogy lesz-e egyáltalán. A támadás után a zsebében egy feszületet és egy önvédelmi gázspray-t is találtak.

Ez a rendkívül súlyos eset ugyan nem hétköznapi, de semmiképpen sem egyedülálló: a politikusok/celebek is emberek, és mint minden embernek, nekik is néha elszakad az a bizonyos húr. Az persze kérdéses, hogy melyik „oldalon” állnak? Ütnek, vagy őket ütlegelik? Jelen cikk néhány, önmagában véve igen erőszakos cselekedetet hivatott bemutatni, melyeknek a középpontjában az ismert emberek állnak. Ám attól még, hogy neves személyekről van szó, tettük semmiképpen sem követendő: hiszen a mondás szerint az erőszak erőszakot szül.

Politikusok

Kolumbán György: Esztergom Fideszes polgármestere adott is, és kapott is. Az viszont vitathatatlan, hogy nem ő kezdte a verekedést: jelen év szeptemberében a város főterén összeverekedett egy férfival, aki a politikus elmondása szerint egy papírlapot tartott elé, majd amikor olvasni kezdte, a támadója arcul ütötte. Kolumbán erre a támadójára lőtt az engedéllyel tartott gázfegyverével, mire a végtelenül dühös szavazópolgár kereket oldott. De nem sokáig, hamarosan visszatért. Akkor már a legérzékenyebb testrészén rúgta meg a rendkívül rossz napot kifogó politikust, ám a jutalma ismét egy gázfegyverből leadott lövés lett. A támadó ellen garázdaság vádjával indult eljárás.

Lengyel Zoltán: A volt fideszes képviselő még 2007-ben került az újságok címoldalára. Elmondása szerint az autóját az I. kerületi Alagút utcánál három olyan rendőr állította meg, akik nem viseltek azonosító számot. Mivel a honatyánál nem volt igazolvány, telefonon megkérte egy ismerősét, hogy hozza el számára a nélkülözhetetlen iratokat. A politikus állítása szerint a telefonbeszélgetés után a rendőrök kiráncigálták őt az autóból, a földre teperték, valamint fojtogatták. Érdekes verzió, hiszen a rendőrségi felvételekből egyértelműen kiderült, hogy Lengyel úr próbált magának sérüléseket okozni… ügyes húzás. Az ex-politikus azóta már öngyilkosságot is megkísérelt, és mezítelen fotói is bejárták a sajtót. Kérdéses ezek után, hogy lemondott-e a mandátumáról? Le bizony, mint ahogy ez köztudott. De a politikai celebünkről fogunk még hallani. Legalább ilyenünk is van.

Csintalan Sándor
: A HírTV műsorvezetőjét, az egykori vezető szocialista politikust a saját lakásának mélygarázsában támadták meg, szintén a 2007-es esztendőben. A volt politikus az MTI értesülései szerint zúzódásos sérüléseket szenvedett. A sérültet a mentők kórházba szállították. A koponya CT-je negatív volt, tehát súlyosabb sérülései nem voltak. A seb viszont csúnya volt, nagyon is.

Celebek


Mike Tyson: a világ valaha volt legfiatalabb nehézsúlyú bokszbajnoka 2005-ben vívta utolsó mérkőzését, ám nem kell félteni őkelmét, hogy akció nélkül maradt. Álljon itt örök mementóként az egyik balhéja. Pár esztendővel ezelőtt egy paparazzo kifejezetten rámenősen próbált a családja – harmadik felesége és alig tíz hónapos kisfia – közelébe férkőzni. Tyson természetesen megütötte a fotóst, hiszen azért valami csak benne maradt a foglalkozásából. Az ütés következtében a sértett elesett, és fejsérülésekkel kellett kórházba szállítani. Szerencsésnek mondhatja magát ettől függetlenül, hiszen Mike fénykorában egy élő vágómarhát is le tudott volna taglózni, puszta kézzel. Arról nem is beszélve, hogy kedvenc eledele a nyers emberi fül. Egészségére!

Naomi Campbell: az ébenfekete, párductestű brit szupermodell egy igazi harcias amazon. Ám egyesek szerint inkább elmebeteg. A leghírhedtebb balhéja talán az volt, amikor az egyik alkalmazottját, egy 42 esztendős latin-amerikai hölgyet fejbe verte egy tárggyal. A modellt őrizetbe vették, tehát már priusszal rendelkezik. 2006-ban a U2 koncertjén pedig egy biztonsági őrt „tisztelt meg” a köpetével: a biztonság őr nem akarta beengedni a backstage-be, erre az ördögii démon visítani kezdett, mint egy malac, és leköpte a férfit. A New York Daily News idézte egy szemtanú véleményét: "Azt ordítozta, hogy 'Nem tudod, ki vagyok én?' Épp olyan hisztérikus dívaként viselkedett, mint ahogy az újságok írják."

Az ismert emberek is néha elvesztik az önuralmukat, viszont azért vagyunk mi is és ők is emberek, hogy ezeket az állatias ösztöneinket kordában tudjuk tartani.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását