2024. április 27. - Zita

Tovább élnek, többe kerülnek az amerikaiak

Lényegesen hosszabb ideig élhetnek a jövőben az amerikaiak a jelenlegi kormányzati előrejelzésekben becsült számhoz képest, ami jóval magasabb egészségügyi kiadásokat jelenthet a vártnál - közölték hétfőn kutatók.
2009. december 15. kedd 10:49 - HírExtra
A felmérés szerint 2050-re a mostani kormányzati becslésnél nyolc évvel magasabb lehet az amerikaiak élettartama, ez 3200 milliárd dollárral emelheti az ország egészségügyi és szociális kiadásait.

Az orvosi fejlesztések felgyorsulnak, ami kitolja a várható életkort - állapították meg a The Milbank Quartely című szakkiadványban publikált jelentésükben a MacArthur Research Network öregedő társadalommal foglalkozó szakemberei.

A tanulmány szerint 2050-re az amerikai nők várható élettartama 89,2 és 93,3 között lehet, a férfiaké 83,2 és 85,9 év között. Az amerikai hatóságok előrejelzése szerint 2050-re a nőknél 85,3 év, a férfiaknál 80,9 év lehet a várható élettartam.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását