2024. május 16. - Mózes, Botond

Tiltakoznak regionális stúdiók megszüntetése ellen

Közös nyilatkozatban tiltakoznak a dél-alföldi megyék vezetői a Magyar Televízió (MTV) regionális stúdióinak megszüntetése ellen, a dokumentumot pénteken a szegedi stúdióban, a híradó díszletei között tartott sajtótájékoztatón írták alá az érintett közgyűlések vezetői.
2009. december 4. péntek 11:20 - HírExtra
A nyilatkozat szerint az MTV a vidék nélkül nem tudja ellátni a törvényben rögzített közszolgálati kötelezettségeit, nem tudja képviselni az Európai Unióban is fontos szubszidiaritás elvét.

A vidéki embereknek elengedhetetlenül fontos, hogy egy országos köztévének legyenek olyan helyi, szakmai műhelyei, amelyek velük foglalkoznak, és közvetítik értékeiket határon innen és túl - áll a dokumentumban.

A megyei vezetők arra kérik a kormányt és az Országgyűlést, hogy ne tegyék tönkre az MTV 33 éves tapasztalattal rendelkező regionális stúdióit, és a költségvetés általános céltartalékának terhére biztosítsák a további működésükhöz szükséges forrást.
A nyilatkozatot a megyei önkormányzatok eljuttatják az állam- és kormányfőhöz, valamint az Országgyűlés elnökéhez.

A sajtótájékoztatón bejelentették, www.tvma.hu címen honlap indul, ahol mindenki aláírásával csatlakozhat a nyilatkozathoz, és nyomon követheti a regionális stúdiók további sorsát.

Az MTV szerdán jelentette be, hogy a költségvetési céltámogatás megvonása miatt felszámolják a regionális stúdiókat, és a cég 1.650 munkatársa közül várhatóan 160-tól megválnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását