2024. május 3. - Tímea, Irma

Dzsudzsák Balázs már télen a Real Madridban!

Azt beszélik, a világ leggazdagabb futballklubja szemet vetett a kortárs magyar labdarúgás talán legfényesebben csillogó ékkövére. Álom vagy real-itás?
2009. december 4. péntek 10:35 - HírExtra
Azt beszélik, a világ leggazdagabb futballklubja szemet vetett a kortárs magyar labdarúgás talán legfényesebben csillogó ékkövére. Álom vagy real-itás?

Felkeltette a királyi futballklub figyelmét a Hollandiában remeklő Dzsudzsák Balázs – a labdarúgó berkekben kétség kívül tekintélynek örvendő madridi Marca címlapján hozta a hírt. Kell-e külön mondani, a mai magyar focivalóságban micsoda álomszerű lehetőség ez?

A PSV Eindhoven nyírlugosi illetőségű labdarúgója, pazar őszi teljesítményével érdemelhette ki a spanyol óriás megtisztelő figyelmét: az ősz folyamán alig akadt olyan meccse a hollandus sztáralakulatnak, amelynek ne vált volna főhősévé a karrierjét a debreceni vasutasoknál megalapozó Dzsudzsák Balázs.

Nem csoda, hogy a különösen a Real Madrid háza táján söprögető, fent már idézett sportnapilap egyenesen arról ír, hogy a magyar balszélső akár már a télen a spanyol fővárosba igazolhat!

A hírek szerint a Real Madrid az őszi szezon kezdete óta figyeli Dzsudzsákot, s a királyi klubnak állítólag igen elnyerte a tetszését a szélvészgyors felfutásokat és milliméterpontos beíveléseket beckham-i tökélyre fejlesztő magyar fiú játéka, így tulajdonképpen csak Florentino Perez elnökön múlik, a nyári sztárigazolásokra költött eurómilliók után hajlandó-e újra a királyi kasszához nyúlni.

Erre jó esély mutatkozik, hiszen Perez président-nek a futballpiaci hírek szerint nem kéne nagyon mélyre nyúlni a lila-fehérek kincsesládájába: a talán a moldáv negyedosztályban küzdő játékosok futballpiaci értékét illetően is naprakész német transfermarkt.de internetes portál számításai szerint a PSV-vel 2012 nyaráig szerződésben álló Dzsudzsák kivásárlási ára 4,5 millió euró - nagyjából 1,2 milliárd forint - lehet. A Real-szurkolókat persze a kiadások izgatják a legkevésbé: 85 százalékuk amondó, januárban új játékost kell igazolnia a klubnak, méghozzá, ha lehet, valami egy ügyes szélsőt kéne a Bernabeu-ba csábítani.

„Hihetetlen büszkeséggel tölt el, hogy a Marca összefüggésbe hozott a Reallal” – lelkendezett maga az érintett, aki a magyarnál „csöppet” acélosabb holland bajnokságban már nyolc gólnál és hét gólpassznál jár.

„Az álmom válna valóra, ha a madridi csapatban futballozhatnék, mindig is a spanyol foci állt hozzám a legközelebb, ráadásul a történelme miatt eddig is a fővárosiakkal szimpatizáltam. Cristiano Ronaldo és Kaká zseniális futballisták, minden vágyam, hogy egy csapatban játsszak velük, de nem élem még bele magam. Hozzáteszem, akkor sem lennék csalódott, ha tavasszal is a PSV-ben maradnék, mert élvezema játékot Hollandiában” – folytatta Dzsudzsák.

Aki nagyon jól is teszi, ha nem éli bele magát a királyi ajánlatba, hiszen ha valakik, akkor mi magyarok megtanulhattuk az elmúlt években: egy-egy nagy klub érdeklődése még nem jelent zöld utat sztárcsapatba. A 23. életévét decemberben betöltő középpályás menedzsere, Vörösbaranyi József ennek ellenére nem tartja légből kapott információnak a Marca írását.

„A hírnek van realitása. A Real tényleg figyeli Balázst, akinek szerénynek kell maradnia, és továbbra is a legjobbját kell nyújtania a PSV-ben, aztán majd kiderül, mennyire komolyak a madridiak szándékai. Meggyőződésem, hogy Balázs a Realban is megállná a helyét” – mondja.

A királyi próféta szóljon belőle…
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását