2024. május 27. - Hella

Magyarországnak szüksége van az IMF támogatására

Magyarországnak még mindig szüksége van a Nemzetközi Valutaalap (IMF) támogatására, de nem hív le több pénzt az IMF hitelkeretéből - jelentette ki Bajnai Gordon miniszterelnök Washingtonban.
2009. december 3. csütörtök 08:37 - HírExtra
Négynapos washingtoni munkalátogatásának nyitányaként Bajnai Gordon megbeszélést folytatott Dominique Strauss-Kahnnal, az IMF vezérigazgatójával. A találkozó után Bajnai rámutatott: az ország helyzete stabilizálódott, a kamatok csökkentek és a forint árfolyama erősödött, az ország ismét finanszírozni tudja magát az IMF segítsége nélkül is, mindez azt bizonyítja, hogy az ország helyes politikát folytat.

Azt mondta, "a fel nem használt hiteleket tartalékba tettük és egész jövő októberig, a következő kormánynak is rendelkezésére állnak".

Arról is beszélt, hogy a hiányt a GDP 3,8 százalékában meghatározó jövő évi költségvetés azt mutatja, hogy Magyarország "visszatért a józan ész politikájához".

Elmondta, a megbeszélésen elhangzott, hogy a választások után "Magyarországnak rajta kell maradni azon a pályán, amely az elmúlt időszakban sikereket hozott, és amellyel megalapoztuk egy hosszú távú növekedés esélyét". Ez az esély akkor válhat valóra, ha Magyarország végigmegy az elkezdett úton, ezt erősítette meg az IMF vezérigazgatója is - mondta. Kiemelte, a következő kormánynak is az lesz a feladata, hogy fenntartsa a takarékos, józan ész alapú, jövőben gondolkodó gazdaságpolitikát.

Dominique Strauss-Kahn azzal a kérdéssel kapcsolatban, aggódik-e amiatt, hogy a jövő évi választások után Magyarország esetleg feladja a jelenlegi gazdasági programját, tréfásan úgy felelt: az IMF gazdasági, nem pedig politikai előrejelzéssel foglalkozik. Komolyra fordítva a szót megerősítette: "ami eddig történt, az jó, úgy vélem, akármilyen kormány is lesz a választások után, olyan politikát fog folytatni, amely nagyon közeli lesz a megelőzőhöz".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

H.K.
2009. december 3. 09:21
Igen te mocsok. Ha nem lettetek volna olyan szemét gerinctelenek, hogy elosztogatjátok a Magyarok pénzét akkor mindez nem lenne. De sebaj ezt a kis időt már fél lábon is kibírjuk, aztán húztok a köztörvényesek közé segget szappanozgatni.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását