2024. május 17. - Paszkál

A karácsonyi díszkivilágításon is spórolni kell

Ingyen szereli fel Pomáz utcáinak és tereinek karácsonyi díszkivilágítását a városnak több éve dolgozó cég, miután a helyi önkormányzat az idén nem tudná kifizetni a munkáért járó 1,5 millió forintot - közölte Pomáz polgármestere kedden az MTI-vel.
2009. december 1. kedd 11:47 - HírExtra
Vicsi László (Fidesz) elmondta, hogy anyagi lehetőségeik függvényében évről évre több és szebb fénydíszt helyeztek ki a város közterületeire, de az idén erre már nem jutott pénz. A fényforrásokat egy helyi szakembereket is foglalkoztató cégtől szerezték be, s ez a cég gondoskodott a felszerelésről, tárolásról és karbantartásról is.

A gazdasági válság következményeként a város vezetése ebben az évben nem kérte a díszítést, ám a partnercég felajánlotta, hogy ismét felszereli a fényfüzéreket, teljesen ingyen, úgymond ajándékként - tette hozzá a polgármester, akinek a közlése szerint ezzel 1,5 milliós kiadástól kímélték meg a várost.

A gesztusnak köszönhetően napokon belül karácsonyi díszben fog pompázni Pomáz 5 kilométer hosszú főutcája és több utcája, de a szerelők a lakótelepet és a körforgalmat is ellátják alkalmi fényforrásokkal.

Az évente 3-4 milliárdos költségvetésből gazdálkodó városra "szűk esztendő" vár jövőre - jegyezte meg Vicsi László. Tájékoztatása szerint csak az oktatási normatívájuk 100 millió forinttal lesz kevesebb, de további elvonásokra is fel kell készülniük. Mivel az önkormányzat a helyi adókat nem kívánja emelni, a kötelezően kifizetendő béreken nem tud, az igen széleskörű szociális juttatásokon pedig egyelőre nem akar spórolni, a "kényelmi" és "szépészeti" kiadásokat kénytelenek lefaragni vagy befagyasztani.

A mintegy 17 ezer lakosú Pomázon jövő nyáron biztosan nem hűtik locsolókocsikkal az utakat, s a megszokott virágosításra is lényegesen kevesebbet költenek majd - közölte példaként a polgármester.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását