2024. május 19. - Ivó, Milán

Minden szoci bevállalja a büdzsét

A szocialista frakcióból senki nem kért felmentést a jövő évi költségvetésről szóló hétfői parlamenti szavazás alól - mondta el Mesterházy Attila (MSZP) frakcióvezető az MTI kérdésére vasárnap.
2009. november 29. vasárnap 16:31 - HírExtra
A szocialista politikus - aki részt vett a Szövetség a Jövőért Mozgalom alakuló rendezvényén - újságíróknak úgy fogalmazott: biztos abban, hogy az MSZP- az eddigiekhez hasonlóan - fegyelmezetten megszavazza a 2010-es költségvetést hétfőn.
Hozzátette: a hétvégén beszélt Kóka János szabad demokrata frakcióvezetővel, aki azt mondta, az SZDSZ képviselőcsoportjának többsége is igennel voksol hétfőn.
Mesterházy Attila hangsúlyozta: az Országgyűlés hétfőn a jövő költségvetéséről dönt, ezt a büdzsét baloldali politikusként vállalni tudja.

Mint mondta, vannak olyan helyzetek, amikor elsősorban az ország érdekét, a lehetőségeket kell figyelembe venni és világgazdasági válságban ennél jobb büdzsét nem tudtak volna csinálni.

Kiemelte azt is, hogy nem választási költségvetést készítettek, ami történelmi tett, hiszen az elmúlt húsz esztendőben a választás évében a kormány mindig inkább osztogatott.
Az MSZP elnöksége és választmánya által miniszterelnöknek javasolt politikus részt vett a Szili Katalin alapította mozgalom indító rendezvényén, amit azzal indokolt, hogy fontos kezdeményezés a társadalmi baloldal építése. Szerette volna jelezni - mondta -, hogy egy olyan MSZP-ben hisz, amely integrálja a különböző véleményeket, még akkor is, ha ezek időnként kritikusak.

Szavai szerint fontos, hogy csapatban, a különböző vélemények sokszínűségét megjelenítve, dolgozzanak a következő hónapokban.

Arra a kérdésre, elfogadja-e, amit Szili Katalin a szocialista párt által elkövetett hibákról mondott, úgy válaszolt: nagyon sok igazság van a szavaiban, de sok ponton vitatkozni is lehetne vele.

Mesterházy Attila kérdésre válaszolva beszélt arról is, hogy miért vált meg jellegzetes szakállától. Elmondta, sokan tanácsolták már korábban is, hogy vágja le, de az a spanyol szakosként eltöltött egyetemi évekre emlékeztette és a családjának is tetszett. Hozzátette, most próbálta jelezni, hogy szívesen vesz minden tanácsot és ha többség úgy gondolja, hogy az a jobb, akkor levágja a szakállát. Viccelődve megjegyezte azt is, reméli, ettől sokat emelkedik az MSZP és az ő népszerűsége is.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását