2024. június 17. - Laura, Alida

Két kézzel szórja a pénz a Fidesz Szigetszentmiklóson

Kirívóan magas végkielégítéssel szüntette meg a helyi jegyző munkaviszonyát, és lakosonként a kormánynál nagyságrendekkel többet költ propagandára Szigetszentmiklós fideszes vezetésű önkormányzata, amely két kézzel szórja a közpénzt - mondta Szabó Zoltán szocialista országgyűlési képviselő vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.
2009. november 29. vasárnap 16:14 - HírExtra
Az MSZP Így kormányoztok ti! című sajtótájékoztató-sorozatának 20. részében a politikus emlékeztetett arra, hogy járulékokkal együtt 11,5 millió forintba került Szigetszentmiklósnak a jegyző munkaviszonyának közös megegyezéssel történő, azonnali hatályú megszüntetése, holott a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény értelmében ilyen esetben a távozó köztisztviselő nem tarthat igényt végkielégítésre vagy felmondási idő alatt járó illetményre.

Szabó Zoltán emlékeztetett arra is: október elején az ellen tüntettek a fideszes vezetésű önkormányzatok, hogy nincs elég pénz a települések működtetésére. "Most pedig éppen ők azok, akik két kézzel szórják az adófizetők pénzét" - tette hozzá.

A politikus elmondta: a szigetszentmiklósi önkormányzati képviselő-testület által idén májusban elfogadott médiaszerződések alapján a város több mint 109 millió forint értékben vásárol műsoridőt a következő két évre egy helyi rádiótól és egy televíziótól.
 
A fideszes vezetésű önkormányzat így lakosonként évi 1897 forintot költ propagandára, több mint hússzor annyit, mint a Miniszterelnöki Hivatal, amely a 2009. évi költségvetési törvény vonatkozó előirányzata szerint egy főre számítva 84,40 forintot fordít lakossági tájékoztatásra.

"Ha van eset, amelyre azt lehet mondani, hogy bort iszik, de vizet prédikál, akkor ez bizony az" - mondta az MSZP parlamenti képviselője.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását