2024. május 17. - Paszkál

Draskovics a fegyvertartási szabályokról

El kell gondolkodni azon, hogy elég szigorúak-e a fegyvertartási szabályok Magyarországon - mondta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.
2009. november 26. csütörtök 17:59 - HírExtra
Egy hallgató meghalt, hárman megsérültek, amikor egy hallgató délelőtt lövöldözött az egyetemen. A támadót elfogták.

Draskovics Tibor a szenátus előtt kiemelte: nem terrorista akció történt, a történtek más bűncselekménnyel nem függnek össze, az elkövető valamilyen személyes ok miatt lövöldözött.

A rendészeti miniszter ígéretet tett arra, hogy a rendőrség a lehető leghamarabb és a legalaposabban kivizsgálja az esetet, feltárja annak minden részletét, az elkövető lehetséges motívumait.

Mint elmondta, jelenleg meghallgatják a tanúkat és feltárják az elkövető családi hátterét. Úgy tudni, a 23 éves gyógyszerészhallgató hosszabb ideje volt egyetemi hallgató, különböző karokon.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter kiemelte: nemcsak a PTE, hanem az egész magyar felsőoktatás tragédiája az, ami Pécsett történt. Közölte, az Oktatási és Kulturális Minisztérium saját halottjának tekinti a lövöldözés halálos áldozatát és ígéretet tett arra, hogy a halálos áldozat és a sérültek családjának azonnali segítséget nyújtanak.

Arra kérte az egyetem vezetését: mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy az egyetemi munka, azaz az oktatás és a kutatás zavartalanul folytatódhasson.

Páva Zsolt polgármester elmondta, hogy Pécs önkormányzata is saját halottjának tekinti a lövöldözés halálos áldozatát. Közlése szerint a város csütörtöki közgyűlésén a képviselők egyperces néma felállással emlékeztek a lövöldözés halálos áldozatára.

Az egyetem rektora, Gábriel Róbert bejelentette: péntekre tanítási szünetet rendel el a gyógyszerészhallgatóknak.

Draskovics Tibor az MTI-nek elmondta: a lövöldözés elkövetője jelenleg nincs kihallgatható állapotban. A miniszter közlése szerint most hallgatják meg a tettes csoporttársait, akik azt mondták a rendőröknek, hogy az elkövetőt okos, visszahúzódó diáknak ismerték.

A rendészeti tárca vezetője nem tudta sem megerősíteni, sem cáfolni azokat a sajtóinformációkat, amelyek szerint a tettes orvosi kezelés alatt állt. Mint mondta, az biztos, hogy "voltak gondjai a világgal".

A sérültek állapotáról Draskovics Tibor annyit közölt, hogy egyikük - az életveszélyesen megsérült fiatalember - még a műtőben van, a másik két sérült már elhagyta a műtőt, az ő állapotukat stabilizálták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását