2024. május 18. - Erik, Alexandra

Mindáron a Gárda ellen

Hatályba lépett csütörtökön a szabálysértésről szóló kormányrendelet módosítása; a rendelkezés jogellenesnek nyilvánítja azokat a cselekményeket, amelyek célja "minden kétséget kizáróan" közvetíteni a külvilág felé, hogy egy feloszlatott szervezet továbbra is működik - tudatta az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) az MTI-vel.
2009. november 26. csütörtök 18:44 - HírExtra
"Szintén jogellenes, hisz ugyancsak a szervezet továbbműködésében való részvételre utal azoknak a magatartása, akik valamely nyilvános rendezvényen, megemlékezésen a feloszlatott társadalmi szervezetre jellemző külsőségekkel (alakzatban, szimbólumok, vezényszavak használatával stb.) vesznek rész" - tartalmazza a szaktárca közleménye.

Az IRM arra hívja fel a figyelmet, hogy aki egy feloszlatott társadalmi szervezetet vezet, bűncselekményt követ el, és akár szabadságvesztéssel is büntethető, aki pedig a feloszlatott szervezet tevékenyégében részt vesz, szabálysértést valósít meg, ami pénzbírságot von maga után.

A bíróság jogerős ítéletével feloszlatott társadalmi szervezet tekintetében az állam alapvető kötelessége azt biztosítani, hogy a jogerős bírósági ítéleteknek érvényt lehessen szerezni. "A rendőrség a jogszabályoknak határozottan és következetesen érvényt fog szerezni" - tudatta a rendészeti minisztérium.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását