2024. május 17. - Paszkál

Olcsóbb lesz az Ország Karácsonya

Idén 15 millió forinttal kevesebbet költ a kormány a Kossuth téri Ország Karácsonyára; a Mikulást és a krampuszokat is beoltják H1N1 ellen.
2009. november 25. szerda 13:55 - HírExtra
Idén 27 százalékkal, a tavalyihoz képest 15 millió forinttal kevesebbe kerül az Ország Karácsonya a Kossuth téren. Tavaly 57 millió forintot költött erre a kormány, most ez az összeg 42 millió forint lesz; a válság miatt spórol a kabinet - mondta Szollár Domokos.

A rendezvényekről szólva kiemelte: lesz kézműves vásár és Meseváros, utóbbi december 5. és 23. között, hétköznaponként 12 órától este 8 óráig lesz nyitva. A Mikulásház hétköznaponként 16-19 óra között várja az érdeklődőket, hétvégén pedig reggel 10 és este 8 óra között lesz nyitva.

Szollár Domokos megjegyezte: a Mikulásházban lévő magyar Mikulást és a krampuszokat is beoltják a H1N1 vírus ellen.

A Kossuth téren ezek mellett magyar iparművészek, kézművesek mutatják be termékeiket, és itt mutatnak be karácsonyi népszokásokat is, hétvégenként a téren közlekedik majd Mikulásvonat - tájékoztatott a szóvivő.

Hozzáfűzte: az Ország Karácsonyfája idén a 474 lakosú Felsőcsatárról érkezik, a 16 méter magas és több mint 40 éves erdei lucfenyőt több mint 1.500 gömbdísz, több mint egy kilométer hosszú girland és égősor díszit majd, és december 5-én 10 órától egészen december 27-ig lehet megnézni. A karácsonyfa fényeit december 6-án délután 16 óra után a magyar és a lappföldi Mikulás felsőcsatári gyermekek segítségével közösen kapcsolja fel.

Felsőcsatárról szólva Szollár Domokos megjegyezte: a vasfüggöny lebontása előtt egy szigorúan őrzött, elzárt határtelepülés volt, a régi idők emlékét az ország egyetlen, a községben található Vasfüggöny Múzeuma is őrzi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását