2024. június 1. - Tünde

Bajnai támogatja Mesterházyt

Bajnai Gordon üdvözli és támogatja, hogy az MSZP országos elnöksége Mesterházy Attila szocialista frakcióvezetőt jelöli miniszterelnöknek, aki szerinte már bizonyította alkalmasságát az elmúlt fél évben.
2009. november 24. kedd 21:55 - HírExtra
A miniszterelnök az MTI-nek kedden este úgy nyilatkozott: a frakcióvezető az egyik legszorosabb szövetségese volt a válságkezelő program végig vitelében.
Bajnai Gordon szavai szerint Mesterházy Attilának döntő szerepe van abban, hogy minden korábbi évhez képest hamarabb lehet szavazni a költségvetésről és a szocialista frakció minden korábbinál nagyobb egységben szavazta meg a büdzsé módosító indítványait.

Mesterházy Attila vezetésével a frakció döntő szerepet játszott abban, hogy Magyarország kilábalhat a gazdasági válságból - fogalmazott a kormányfő.

Úgy látja, ez hitelesíti Mesterházy Attilát arra, hogy ezt a programot jelöltként és akár megválasztott miniszterelnökként is képviselje, illetve továbbvigye.

Bajnai Gordon határozott, erős kezű vezetőként jellemezte Mesterházy Attilát, ami bizonyít az, hogy egy ilyen nehéz időszakban is össze tudta tartani a képviselőcsoportot. Jó kompromisszum-kereső is, hiszen mindig megtaláltuk a megoldást, még a legnehezebb helyzetekben is - mondta.

Az MTI kérdésére kitért arra: az MSZP vezetése előzetesen konzultált vele a miniszterelnök-jelölés folyamatáról, de a döntésben nem vett részt.

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke kedden jelentette be, hogy Mesterházy Attilát javasolja az MSZP országos elnöksége a párt miniszterelnök-jelöltjének. Az országos elnökség a döntést egyhangúlag hozta meg; előtte konzultáltak a megyei elnökökkel is, ahol többségi támogatást kapott ez a javaslat. Szombaton a választmány vitatja meg a javaslatot, majd a választmány és az elnökség közös előterjesztéséről a december 12-i kongresszus dönt.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását