2024. május 16. - Mózes, Botond

Kötélen lógva végezheti az átváltozós gyilkos

Plasztikai műtétekkel igyekezett inkognitóban maradni az a japán fiatal, aki 2007-ben brutális kegyetlenséggel végzett egy 22 éves angol lánnyal.
2009. november 12. csütörtök 09:29 -
Elképesztő történetet ismerhetnek meg a HírExtra olvasói az alábbiakban a Bors jóvoltából. 2007. márciusában egy tokiói apartman erkélyén, megfojtva, össze-vissza verve és homokkal leöntve találtak rá Lindsay Hawker-re, a mindösszesen huszonkét esztendős angoltanárnőre.

A szörnyű rémtett elkövetésével kezdettől fogva a lánynál nyolc évvel idősebb Icsiasi Tatuja-t vádolták, aki nem is sok kétséget hagyott bűnössége felől: 32 hónapig tartó menekülése során számos arcplasztikai beavatkozásnak is alávetette magát, csakhogy következmények nélkül úszhassa meg a gyilkosságot.

Icsiasit végül kedd este, egy oszakai kikötőben tartoztatták le, miután az Okinavába induló tizenhat órás hajóút előtt a kalauz felismerte őt a legfrissebb fantomkép alapján. A fiatal gyilkos baseballsapkát és sötét, négyszögletű szemüveget, valamint influenza elleni maszkot viselt.

A kiérkező hatóságok mindössze tíz perc leforgása alatt kihúzták belőle: valóban ő Icsiasi Tatuja. Ám azt már nem volt hajlandó elismerni, hogy megölte Lindsay Hawker-t, holott a férfi ártatlanságában már saját családja sem hisz: „Te követted el a bűncselekményt, ezért felelned kell az igazságszolgáltatás előtt. Azt akarom, hogy megbűnhődj érte” – üzeni például fiának a tettes apja.

„Mindennap imádkoztunk a feleségemmel Miss Hawkerért, hogy a fiunk megbüntetésével kárpótlást nyerjen a lelke. Még most is alig akarjuk elhinni, hogy képes volt sebészeti beavatkozásoknak kitenni magát, hogy megúszhassa a felelősségre vonást” – így az elkeseredett apa.

Nem kevésbé összetört az áldozat családja sem. „Nagyon hosszú harc volt ez, amelynek most már vége. Igazságot akartunk, és végül megleltük. A gyilkos nem mutat bűnbánatot, ezért remélem maximális büntetést mérnek rá. Az életünk már sosem lesz a régi, de legalább tudjuk, hogy Icsiasi rács mögött van, és több család életét már nem zúzhatja szét. Japánba repülök, hogy mert bele akarok nézni Icsiasi ördögi szemeibe. Nagy megkönnyebbülés, hogy az életünk ezen szakasza lezárult, kimegyek Lindsay sírjához, és elmondom neki is, hogy vége” – mondja a család nevében a meggyilkolt lány édesapja, Mr. Hawker.

S, hogy mi lehet az a bizonyos „maximális” büntetés? A japán törvények különösen szigorúan rendelkeznek a különböző bűncselekmények esetében. A felkelő nap országa azon kevesek egyike, amelyben még él a halálbüntetés intézménye, ráadásul annak is az egyik legkegyetlenebb, akasztásos válfaja.

Ha Icsiasi-ra sikerül rábizonyítani a gyilkosságot, akkor minden bizonnyal kötél általi halál vár rá.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását