2024. május 16. - Mózes, Botond

Amatőr zenekarok országos fesztiválja

Szombaton rendezik meg Pakson az amatőr zenekarok országos fesztiválját, amelynek legjobbjai fellépési és stúdiómunka-lehetőséget is kapnak a nyeremények mellett.
2009. november 12. csütörtök 09:52 - HírExtra
A 12. Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivál szervezői szerint a versenyzők számára a szakmai útmutatás a legértékesebb, ennek hiányában az amatőr együttesek közül sok bomlik fel.
Mint arról Ruff Ferenc szervező az MTI-nek beszámolt, a tehetségkutatóra olyan zenekarok jelentkezhettek, amelyek még nem rendelkeznek lemezzel. Hozzátette: az elmúlt években 50-60 csapat nevezett, az idén pedig 52 együttes jelentkezett a megmérettetésre, közülük 18 formáció léphet színpadra szombaton. A közönség tíz rock-, három dzsessz- és öt popzenekart láthat a paksi művelődési központ színháztermében.

A zsűri elnöke Papp Gyula, a Mother Funker együttes vezetője, a Skorpió és a Dinamit volt billentyűse lesz, a bíráló bizottságot "erősíti" még Póka Egon basszusgitáros, a Hobo Blues Band és a P. Mobil egykori tagja.

A szervező hozzátette, hogy a szakmai iránymutatás mellett értékes tárgyjutalmakat, stúdiómunka- és fellépési lehetőségeket kapnak a tehetségkutató legjobbjai. Emellett a pécsi rockmaratonon is viszontláthatja a közönség a megmérettetés legjobbjait.

Ruff Ferenc kifejtette: az országos fesztiválon korábban feltűnt indulók közül némelyek "megtalálták útjukat". Példaként említette a várpalotai Vad Fruttik zenekart, amelyet idén Fonogram-díjra is jelöltek. Rajtuk kívül a pécsi 30Y és az Angliát is megjárt kaposvári The Puzzle együttes emelte ki a szervező a befutottak közül. Ruff Ferenc azt is megemlítette, hogy a paksi fesztiválon hangzott el először nagy nyilvánosság előtt Bereznai Péter szerzeménye, a Rövid utazás, amely aztán Rúzsa Magdi lemezének címadó dala lett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását