2024. június 1. - Tünde

Tiltólistán a Rammstein?

A német ifjúságvédelmi hatóság betiltotta a Rammstein német rockzenekar legújabb, Liebe ist für alle da (A szerelem mindenkié) című albumának nyilvános németországi reklámozását és az album eladását 18 év alattiaknak; az indoklás szerint a zenekar lemeze szado-mazochista utalásokat tartalmaz.
2009. november 10. kedd 21:54 - HírExtra
Nagy felháborodást keltett többek között az Ich tue dir weh (Fájdalmat okozok neked) című dal, amely olyan sorokat tartalmaz, mint "Harapások, rúgások, kemény ütések, körmök, harapófogók, életlen fűrész - mondd, mit akarsz". A dalhoz tartozó illusztráció Richard Kruspe gitárost ábrázolja - előtte egy álarcos, meztelen nő térdel.

A hard rockot és az ipari metált az elektronikus zenével ötvöző Rammstein albuma egy hónappal ezelőtt jelent meg a Universal Music kiadásában. Azóta az egész világon nagy sikereket ért el: Németországban, Svájcban, Ausztriában, Dániában, Csehországban, Finnországban és Hollandiában az eladási lista első, Franciaországban, Svédországban és Belgiumban pedig második helyére került.

Az együttes életében rekordnak számít, hogy az Egyesült Államokban a 13. helyen szerepel a lemez.

A német ifjúságvédelmi hatóság kiemelte, hogy a Rammstein Pussy című dala a hallgatókat arra buzdítja, hogy az AIDS veszélyével nem törődve létesítsenek védekezés nélküli szexuális kapcsolatokat. A számhoz forgatott videoklipet is felháborítónak tartják, mivel az a bandatagok szexjeleneteiből áll. A zenekarhoz közeli források szerint azonban a videókon a zenészeket színészek játsszák.

A kereskedők véleménye nem egységes a tilalomról, amely szerdától lép életbe. Egyesek szerint a dalok elfogadhatatlanok, semmiképpen sem gyerekeknek valók, így le fogják állítani az album árusítását.

Egyéb vélemények szerint azonban a tilalomtól csak még keresettebb lesz a lemez. Jörg Jäger, a lübecki Pressezentrum üzlet tulajdonosa elmondta: szerdától a pult alatt fogják árusítani az albumot, de csak olyanok vásárolhatják, akik bizonyítani tudják nagykorúságukat. "Ez persze azt jelenti, hogy a 18 évesek fogják azt megvenni húgaiknak és öccseiknek" - tette hozzá Jäger.

Berlini, 1995-ös indulása óta a Rammstein folyamatosan vitákat generált nyolc eddig megjelent albumával, amelyek olyan témákat érintenek, mint a szado-mazochizmus, a homoszexualitás, a vérfertőzés, a nekrofília, a pirománia, a kannibalizmus és a szexuális erőszak.

A zenekar 2010. március 16-án Budapesten, a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását