2024. május 18. - Erik, Alexandra

Bajnainak már papírja van az EU-pénzek nem megfelelő kezeléséről

A Fidesz szerint Bajnai Gordonnak már papírja is van arról, hogy a szocialisták nem megfelelően bántak az EU-pénzekkel, ugyanis a Legfelsőbb Bíróság egy felülvizsgálati eljárás keretében is elutasította a kormányfő Orbán Viktor elleni keresetét - tudatta az ellenzéki párt helyettes szóvivője az MTI-vel.
2009. november 4. szerda 17:11 - HírExtra
Cser-Palkovics András tájékoztatása szerint miután a Fővárosi Bíróság és Fővárosi Ítélőtábla nem találta meggyőzőnek a felperesi érveket, a Legfelsőbb Bíróság felülvizsgálati eljárás keretében szerdán tárgyalta Bajnai Gordon felperesnek Orbán Viktor alperes ellen, személyhez fűződő jog megsértése miatt indított perét.

A Legfelsőbb Bíróság a korábbi jogerős bírósági határozat hatályban tartása mellett döntött, Bajnai Gordont pedig a felülvizsgálati perköltség megfizetésére kötelezte. Az ügy ellen további jogorvoslatnak helye nincs - ismerteti Cser-Palkovics András közleménye.
Ezzel Bajnai Gordonnak már papírja is van arról, hogy a szocialisták nem megfelelően bántak az EU-pénzekkel - emelte ki az ellenzéki párt politikusa.

Mint emlékeztetett: Orbán Viktor, a Fidesz elnöke többször bírálta az EU-pénzek hazai elosztásának gyakorlatát, és kifejtette: az országon nem látszik meg, hogy ezek a támogatások Magyarországra érkeztek. A Fidesz elnöke utalást tett szocialistákhoz kötődő személyekre, így Weiszenberger Lászlóra és Zuschlag Jánosra, illetőleg az általuk elkövetett bűncselekményekre, továbbá hangsúlyozta Bajnai Gordon felelősségét is, aki az EU-pénzek felhasználásáért felelt a korábbi szocialista kormányban.

A Fidesznek a bírósági döntés után kiadott tájékoztatása szerint Bajnai Gordon jogsértőnek tartotta Orbán Viktor kijelentéseit, ám sem az első fokon eljárt Fővárosi Bíróság, sem a jogerős határozatot hozó Fővárosi Ítélőtábla nem találta meggyőzőnek a felperesi érveket, így mindkét ítéletben elutasították Bajnai Gordon keresetét. A kormányfő ezt követően kezdeményezte a felülvizsgálati eljárást, melyben a korábbi jogerős ítélet hatályon kívül helyezését és az eredeti keresetben foglaltaknak megfelelő ítélet meghozatalát, azaz Orbán Viktor elmarasztalását kérte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását