2024. május 17. - Paszkál

Még nincsenek fennakadások a fővárosi temetők környékén

Fennakadás nélkül lehet közlekedni a budapesti temetők környékén, és a temetőkön belül is, a vasárnap délelőtti forgalom az elmúlt napival megegyező - mondta el Pénzes Kristóf, a Budapesti Temetkezési Intézet sajtóreferense az MTI-nek.
2009. november 1. vasárnap 11:27 - HírExtra
A rákoskeresztúri Új köztemetőben két kaput is megnyitottak, autóval a Korányi Frigyes utcai kapunál is be lehet hajtani, így a korábbi évektől eltérően eddig nem alakultak ki dugók a temető területén. Rendkívüli esemény nem történt a fővárosi temetőkben, a forgalom is csak az ilyenkor megszokott mértékben erős, a polgárőrök és a rendőrök nagy segítséget nyújtanak az irányításában.

Pénzes Kristóf elmondta azt is, hogy a Rákospalotai temetőben vasárnap 13 órakor megemlékezést tartanak abból az alkalomból, hogy a sírkert az idén 100 éves.
A vasárnapi Mindenszentek és a hétfői halottak napja alkalmából meghosszabbított nyitva tartással, reggel 7 órától este 8 óráig várják a megemlékezőket mind a tizenöt fővárosi köztemetőben, a BKV pedig rendkívüli járatokat indít a sírkertekhez.

Vasárnap csak a Fiumei úti sírkertbe és az Új köztemetőbe lehet autóval behajtani, a többi helyre kizárólag a mozgáskorlátozottak igazolványával rendelkezők mehetnek be járművel. Az Új köztemetőbe ekkor díjmentes a gépjárművek behajtása. Itt három mikrobusz segíti a közlekedést, a Fiumei úti sírkertben pedig vasárnap is indul kisbusz a főbejárattól.
A nagy temetőket érintő villamosok közül a 28-as, a 37-es és az 59-es villamos ötpercenként jár. Rendkívüli temetői járatként a hétvégén 28A és 37B jelzéssel villamosok, míg 30B, 36A, 38B, 58A, 68A és 218A jelzéssel autóbuszok közlekednek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását