2024. május 17. - Paszkál

Csak fokozott óvatossággal Mindenszentekkor!

Mindenszentek napja miatt nagy forgalom várható ma a temetőknél országszerte; a fővárosi sírkertek reggel 7 órától este 8 óráig tartanak nyitva.
2009. november 1. vasárnap 06:22 - HírExtra
A tizenöt fővárosi köztemető közül autóval csak a Fiumei úti sírkertbe és az Új köztemetőbe lehet behajtani, a többi helyre kizárólag a mozgáskorlátozottak igazolványával rendelkezők mehetnek be járművel. Az Új köztemetőbe ma díjmentes a gépjárművek behajtása, itt három mikrobusz segíti a közlekedést, a Fiumei úti sírkertben pedig kisbusz indul a főbejárattól.

A BKV rendkívüli járatokat indított a sírkertekhez: 28A és 37B jelzéssel villamosok, 30B, 36A, 38B, 58A, 68A és 218A jelzéssel autóbuszok közlekednek. A nagy temetőket érintő villamosok közül a 28-as, a 37-es és az 59-es villamos ötpercenként jár.

Mindenszentek ünnepén, november 1-jén a feddhetetlen, szent életű emberekre emlékeznek. III. Gergely pápa (731-741) a "Szent Szűznek, minden apostolnak, vértanúnak, hitvallónak és a földkerekségen elhunyt minden tökéletes, igaz embernek" emléknapjává tette mindenszentek ünnepét, amelyet később IV. Gergely pápa (827-844) helyezett november 1-jére. Mindenszentek napja 2001 óta újra munkaszüneti nap Magyarországon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását