2024. május 19. - Ivó, Milán

Idén már 100 bank ment tönkre

Már száz bank ment tönkre idén az Egyesült Államokban a pénzügyi válság miatt; a felügyeleti hatóságok pénteken zártak be egy floridai kisbankot. A 18 alkalmazottal, egy fiókkal működő Partners Bank of Naples volt a századik a csődbe ment bankok sorában.
2009. október 24. szombat 09:27 - HírExtra
A 68,7 millió dolláros vagyonnal rendelkező bank egyike a legkisebb tönkre ment pénzintézeteknek, a bankválság eddigi legnagyobb áldozata a Washington Mutual volt, amelynek 307 milliárd dolláros vagyonállomány szerepelt a könyveiben, amikor 2008 szeptemberében beszüntette működését.

Egy év alatt ilyen sok bank az Egyesült Államokban legutoljára 1992-ben, az akkori megtakarítási és hitelválság idején ment csődbe.

A bankcsődök száma idén valószínűleg tovább fog növekedni, ugyanis sok intézményt érint érzékenyen az úgynevezett kereskedelmi célú ingatlanpiac hitelválsága; egyre több bevásárlóközpontból távoznak a bérlők és a társasházi építkezések alacsony szinten stagnálnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását