2024. május 18. - Erik, Alexandra

A Jobbik felmosta a padlót a többi párttal

A tegnapi események egyértelmű és fölényes győztese a Jobbik volt. Nemcsak ő volt az egyetlen, aki sikeresen vette be a belvárost, de a rendezvényük szervezettsége olyan profi volt, ami Európa bármely más részén is megállná a helyét.
2009. október 24. szombat 12:29 - Pásztor Balázs
Tegnap a Jobbikon kívül minden párt kihátrált a belvárosból, hogy még véletlenül se legyen konfrontáció, és hogy „ had dúljon csak a csőcselék magában”. Nos a „csőcselék” nem igazán hozta a papírformát, hisz egy olyan megemlékezést hoztak össze, ami kenterbe verte az eddigi összes ’56-os pártrendezvényt - még akkor is, ha csak mérsékelten szólt magáról ’56-ról.

A Jobbik médiahasználatának bravúrját már az EP kampány ideje alatt is láthattuk, amikor is kampányfilmjük vérprofira sikeredett - szemben a többi párttal, akik legjobbja sem tudott egy erős közepesnél jobbat összeütni. Most ugyanezen tehetségüket a felvezető zenében csillogtatták meg, amelynek összehozása többet ért, mint bármilyen beszéd, ami utána elhangzott. A beszédrészletekkel tarkított, főgonosz elleni harcra készülő, muzsikával megspékelt, buzdító jellegű himnusz olyan hatással volt az emberi lélekre, hogy akaratlanul is hős forradalmárnak érezte magát - még akkor is, ha nem értett egyet a Jobbik filozófiájával.

A beszédek is profi színvonalat ütöttek meg: Vona érezhetően megtanult szónokolni, Morvai nem böfögött baromságokat, és a többi felszólaló is teljesen rendben volt - mármint retorikailag. Megemlékezett egy ’56-os forradalmár, külföldi nacionalista pártok vezetői éltették ’56-ot és egy magyarul mondott „Szebb jövőt!” mondattal búcsúztak - ráadásul a francia részt kivéve a tolmácsok teljesítményén sem sírta el magát az ember, mint tavaly.

A máshol kötelezően és unalmasan elszavalt versek itt életet kaptak: a Walesi bárdokat perzselőbben elszavalni nem lehetett volna, és a 12 éves versmondó kisfiú is messze lekörözte felnőtt társait. Lázongás és verekedés nem volt, a gárda is békésen sorakozott fel - mindenféle rendőri ígéret ellenére.

Ha október 23-át bármilyen párthoz is akarnánk kötni, akkor jelenleg leginkább a Jobbikhoz lehetne. Az ünnep lényegét a Jobbik megértette, és egyetlen profi huszárvágással birtokba vette azt - az ellenállás legkisebb jele nélkül. De hol van ilyenkor a többi párt, amelyeknek elvilekben legalább ugyanennyi jussa ez az ünnep?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

valv
2009. október 26. 22:00
'Azt viszont megértem, hogy nem sok elkötelezett nemzeti érzelmű SZÓNOK akad pl. svéd nyelvből.'

->javítás:

'Azt viszont megértem, hogy nem sok elkötelezett nemzeti érzelmű TOLMÁCS akad pl. svéd nyelvből.'
valv
2009. október 26. 21:59
Ez egy elég korrekt cikk. Jól látják, hogy a Jobbik rendezvényszervezés terén most nagyon profi módon lépett fel. A kisfilmet élőben látva egyből arra gondoltam, hogy ez a 2008-as, sotés instruktorképzés beharangozó kisfilmjének a koppintása, ( http://www.youtube.com/watch?v=8DnG_Dai2jY ) amit a MAKIPÖCS diák-filmstúdió készített. Nem baj na, a jókat nem szégyen utánozni:-) (Kis hazabeszélés :-P )

A kijavítandó hibák viszont:
-Túl alacsonyan volt a kivetítő! A magas zászlók miatt semmit sem láttunk belőle.
-A tolmácsok még nem szoktak hozzá eléggé a közönséghez. (pl.: nem tudták, hogy mikor kell elkezdeni a fordítást, így néha a szónok szavába vágtak.) Még mindig elég sokat bénáztak. Azt viszont megértem, hogy nem sok elkötelezett nemzeti érzelmű szónok akad pl. svéd nyelvből.

Pozitívum:

-Gimiben, úgy látszik csak felszínesen sikerült megértenem a 'Walesi bárdok' tartalmát, de most úgy adták elő, hogy szinte a szemem előtt lebegett Eduárd képe!

-A kissrác, a versével is volt olyan ügyes, mint az Arany verset szavaló felnőtt. Egyszer volt egy nyelvbotlása, ezen túlmenően olyan jól, élettel telin, érthetően, a vers mondanivalóját maximálisan átadva beszélt, hogy azt kellett mondanom, le a kalappal! Mondtam is mellettem álló unokanővéremnek azonnal, hogy 'AZTA' ! :-)

Vona valóban 'megtanult beszédet írni.' (Őt jó mindig hallgatni, akár a TV-ben van riport ld. Napkelte, akár akkor amikor a Magyar Szigeten mesél arról hogy egy kocsmában egy feles mellett milyen eszmefuttatásokat végzett barátaival, Torockaiékkal. Morvai Krisztinka sajnos annyira még nem ír jó szónoklatokat, mert ahogy unokanővérem megjegyezte, mindig 'ugyanazokat mondja, és majdnem ugyanúgy.' Balczót viszont jó volt hallgatni, mivel új dolgokat is megtudtunk, pl. hogy mi a helyzet ott az EP üléseken, vagy hogy hányadán is állunk Barrosoval, egyáltalán ki az.

Jó volt, hogy a külföldi szónokok beszédidejét rövidre fogták, és az egész rendezvény is csak pont annyira volt hosszú amennyire lennie kell, és nem hosszabb.

Még azt jegyezném meg, hogy más, 'független' hírportálok Pl. amit a leckekönyvről, (vagy gépjárművek irányváltoztatást jelző eszközéről) neveztek el, mindig igyekeznek kicsit fricskát adni és úgy összevágni az anyagokat, és kiragadni mondatokat, hogy azok vagy szélsőségesnek, vagy idiotizmusnak hassanak. Pl.: Vona amikor a Turul áruházat vetette fel (vegyük észre, hogy ezt nagyrészt humorból mondta) vagy Balczó amikor 'mi rendíthetetlenül mások vagyunk' ezt is durván kiragadták a szövegkörnyezetükből és egymás után pakolták. Az meg nem is meglepő, hogy a Vona által nyomott poénokat le sem hozzák. (Nehogy már jó humorérzékkel rendelkező, intelligens, jófej embernek tűnhessen - mint amilyen egyébként - maradjon csak a szélsőséges skatulyában.)

Azt ajánlom mindenkinek, hogy aki már veszi a fáradtságot hogy véleményt mond és kommenteket ír, előtte legalább vegye a fáradtságot és nézze meg a youtube-on vagy olvassa el a kuruc.info-n pl. Vona beszédét, és ne abból induljon ki amit a ballib média, vagy akár a HírTV meg más narancsújságok lehoznak. Tájékozódjon első kézből!
bulcsu
2009. október 26. 16:41
"nemtisztelt" baginak:
szemlátomást valami agybajban szenvedsz, vörös retek!
Eddig még sehol és soha nem kezdett sem a Jobbik, sem a Gárda bármilyen csetepatéba!Amennyiben neked ellenkezö "benyomásod" lenne, az csak agyrém és kedvenc agymosó szennylapjaid fájdalmasan ostoba hazugságainak és bújtogatásainak dedós módon utánaszajkózott maszlaga! Ha még nem túl késö, keresd meg az agytekervényed használati utasítását, mert jelenleg teljesen bambán és bárgyú módon botorkálsz a szellemi sötétségben!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását