2024. május 23. - Dezső

Herényi: nem mondhatok le a mentelmi jogról

Herényi Károly MDF-es politikus hétfőn újságíróknak azt mondta, ha kérné, se tehetné meg, hogy lemondjon mentelmi jogáról.
2009. október 19. hétfő 15:54 - HírExtra
Hozzátette: a mentelmi jogról szóló törvény elég határozottan rögzíti, hogy a mentelmi jog felfüggesztését csak szabálysértés esetén kérheti egy képviselő.

Kiemelte: igazságos és bölcs döntésre számít az Országgyűléstől a hétfői szavazáson. Hozzátette: mivel ez egy nyílt szavazás, ezért meg lehet majd nézni, hogy ki hogyan voksolt.

Az Országgyűlés hétfőn késő délután szavaz arról, hogy felfüggeszti-e Dávid Ibolya és Herényi Károly MDF-es képviselők mentelmi jogát.

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága múlt keddi ülésén úgy döntött, hogy nem javasolja a parlamentnek a két képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Kerék-Bárczy Szabolcs, a demokrata fórum szóvivője, vasárnapi sajtótájékoztatóján az MDF nevében felszólította azokat a politikusokat, akiknek a neve az adatgyűjtési ügyben felmerült, hogy a parlament hétfői ülésén ne szavazzanak Dávid Ibolya MDF-elnök és Herényi Károly országgyűlési képviselők mentelmi jogának felfüggesztéséről.

Hozzátette: Dávid Ibolya és Herényi Károly személyes érintettsége miatt nem szavaz. Erre szólította fel Demeter Ervin és Kövér László fideszes, valamint Almássy Kornél független képviselőt is.

Az MDF június 25-i, az MTI-nek megküldött közleményében azt írta: koncepciós eljárás indult Dávid Ibolya és Herényi Károly ellen az úgynevezett lehallgatási botrány ügyében. A közleményben akkor az szerepelt: Dávid Ibolya és Herényi Károly kész az ügyészség elé állni, de követelik, hogy mindkettőjük kihallgatása legyen nyilvános, s azon részt vehessenek a média képvelői.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását