2024. május 17. - Paszkál

a Fidesz kampánya "mocskolódó" lesz

Az MSZP szerint a Fidesz kampánya ugyanolyan "mocskolódó" lesz, mint az eddigiek - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője vasárnap az MTI-nek.
2009. október 18. vasárnap 22:40 - HírExtra
A szocialista politikus arra reagált, hogy a Fidesz Önnek is joga van tudni címmel kiadványt készített, amelyben kormányzati visszaélésekről és megszorításokról kívánja tájékoztatni az embereket. A kiadványt Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója mutatta be hétfőn sajtótájékoztatón. Akkor úgy fogalmazott: a tájékoztató "missziója" az, hogy terítékre vegye a Bajnai-kormány állításait, megszorító intézkedéseit, illetve hogy bemutassa a pazarlásokat, luxuskiadásokat.

Nyakó István ezzel kapcsolatban azt mondta, a kiadványba "belepakoltak" messze állnak a valóságtól. Hozzátette: a füzet nem takarékoskodik a félremagyarázással, a "dumával" és leginkább a hazugságokkal, de nem lehet többet várni egy olyan párttól, amelynek nincs programja, nincs megoldása a gazdasági válságra.

Nem lehet olvasni a kiadványban arról, hogy a fideszes vezetésű megyék és városok milyen adósságba verik magukat a felelőtlen kötvénykibocsátással, a fideszes vezetésű önkormányzatokból "dől ki a pénz", és évtizedekre eladósodnak az ott élők, mint ahogy arról sem, hogy a Fidesz nem támogatta a krízisalapot, vagyis a bajbajutottak megsegítését, nem támogatják a gyermekétkeztetést és nyugdíjak megőrzését - fejtette ki Nyakó István.

A szocialista politikus úgy fogalmazott: "A Fidesz hazugságaival próbálják elterelni a figyelmet arról, hogy Orbán Viktor külföldi megszólalásai valóságos veszedelmet jelentenek a magyar pénzügyi stabilitásra".

A fotókkal is illusztrált kiadvány páros oldalain a Hunvald György erzsébetvárosi polgármester számára az előzetes letartóztatása óta kifizetett juttatásokra, a szintén előzetesben lévő Zuschlag János ügyére, Veres János volt pénzügyminiszter 183 ezer forintnyi étkezési utalványára, a BKV-s végkielégítésekre, a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatos földcsereügyletből származó kárra, a MÁV privatizációja során sikerdíjként kifizetett kétmilliárd forintra, valamint Oszkó Péter pénzügyminiszter "jogszabályellenesen épülő" budai villájára hívják fel a figyelmet.

A páratlan oldalakon a Bajnai-kormány tervezett megszorításait veszik sorra. Nyolcvanmilliárdos elvonás a nyugdíjasoktól, 75 milliós a mozgássérültek támogatásából, 17 milliárdos a gyermekétkeztetés támogatásából, 1,8 milliárdos a tűzoltóságtól, 400 milliós a mentőktől és több tízmilliárdos elvonás a vasúttól, valamint az egészségügytől - olvasható a fideszes kiadványban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását