2024. május 17. - Paszkál

Kővári János kapta a legtöbb szavazatot

Kővári János, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta a legtöbb szavazatot Baranya 3. számú választókörzetében vasárnap az időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulójában, amely érvénytelen lett az alacsony részvételi arány miatt - tudta meg a helyi választási irodán az MTI.
2009. október 18. vasárnap 22:22 - HírExtra
Az adatok százszázalékos feldolgozása után kialakult előzetes eredmény szerint Kővári János az érvényes szavazatok 88,3 százalékát szerezte meg, vetélytársai közül Tóth Bertalan (MSZP) 9,9, Walter György (FKGP) 1,8 százalékot ért el.

A Pécs-kertvárost és kilenc, a baranyai megyeszékhelyhez közeli települést magába foglaló választókörzet 49.881 választópolgárából 5413 járult az urnák elé, amely 10,85 százalékos részvételt jelent. A választáson 29 szavazat érvénytelen volt, 2 hiányzott.

Mivel a jogosultak kevesebb mint a negyede jelent meg az urnák előtt, a választás érvénytelen lett, így a körzetnek jövő tavaszig nem lesz képviselője a parlamentben. Az év hátralévő része ugyanis nem elegendő egy újabb voksolás kiírására és lebonyolítására, a választások évében pedig nem lehet időközi választást tartani.

Baranya 3. számú egyéni országgyűlési választókörzetében azért tartottak időközi választást, mert a szocialista Toller László - cselekvőképességét kizáró gondnokság alá helyezésével - a közelmúltban elvesztette parlamenti mandátumát.

A körzetben idén júniusban már volt választás, de mivel annak mindkét fordulója érvénytelen lett az alacsony részvétel miatt, új választást kellett kiírni.

A júniusi választás második körében is Kővári János nyert, aki 16,7 százalékos részvételi arány mellett az érvényes szavazatok 77,41 százalékát szerezte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását