2024. május 17. - Paszkál

Válságban is kelendő az igazi pálinka

Ma már elképzelhetetlen, hogy egy jó étteremben magára valamicskét is adó pincér három-négy prémium kategóriás pálinkát ne ajánlana az ebéd elé vagy után.
2009. október 17. szombat 10:25 - HírExtra
A ma már hungarikumként számon tartott pálinka a legjobb úton halad afelé, hogy igazi sikertörténetté váljon. A kiváló alapanyagon és a tradíción túl most már az uniós védelem és az állami szabályozás is támasztékul szolgál. Míg az ezredforduló után a pálinka szó használatára nyert Magyarország európai oltalmat, tavaly óta már magát az italt is földrajzi jogvédelem illeti meg.

A pálinkában rejlő esélyt jól jelzi, hogy már külföldi befektetők is megjelentek (például szlovákok Szabolcsban), és a magyarországi válság ellenére néhány cég forgalma nő, másoké szerényen mérséklődik, miközben a többi ágazatban nem ritka a 30-40 százalékos visszaesés sem. Akárcsak korábban a borok világában, megjelentek itt is a művészek és a celebek, s nemcsak fellépnek a sűrűsödő kóstolókon, hanem saját márkákkal is előállnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását