2024. május 19. - Ivó, Milán

Fidesz: nincs elég pénz az egészségügyi struktúrára

A Fidesz szerint a jövő évi költségvetésben nincs elég pénz az egészségügyi struktúra átalakítására - erről Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa beszélt mai sajtótájékoztatóján.
2009. október 17. szombat 14:50 - HírExtra
Véleménye szerint Oszkó Péter pénzügyminiszter és Székely Tamás egészségügyi tárcavezető becsapták a kórházi vezetőket, az önkormányzatokat és a magyar betegeket, amikor aláírták a kórházi finanszírozásról szóló megállapodást, mert már akkor is tudták, hogy ezt nem képesek betartani.

Pesti Imre kiemelte: a Költségvetési Tanács is jelezte, hogy az ígért 38 milliárd forint megalapozatlan.

Az ellenzéki képviselő úgy fogalmazott, ez egy "magyarellenes és magyarbeteg-ellenes" költségvetés, az elmúlt húsz év legveszélyesebb büdzséje, amely felelőtlen is, mert az egészségügy összeomlásához vezethet.

A politikus arra a kérdésre, hogy a Fidesz hogyan alakítaná át az egészségügy struktúráját, azt válaszolta: egy sajtótájékoztató nem alkalmas arra, hogy ismertesse a párt erre vonatkozó programját, de ennek is eljön az ideje.

Közölte, hogy a Fidesz egy teljesen másfajta ideológiában gondolkodik: a növekedést előtérbe helyező gazdaságpolitika meg fogja teremteni a lehetőségét, hogy az egészségügyet ne maradékelven finanszírozzák.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását