2024. június 2. - Kármen, Anita

A Fidesz semmilyen "mutyizásban" nem vesz részt

A Fidesz semmilyen alkuban, "mutyizásban" nem vesz részt a fővárosban, mert továbbra is úgy látják: új választásra van szükség - közölte Cser-Palkovics András.
2009. október 17. szombat 11:06 - HírExtra
Az ellenzéki párt helyettes szóvivője arra reagálva írta ezt közleményében, hogy Demszky Gábor (SZDSZ) a Népszabadság szombati számának adott interjújában úgy vélekedett, hogy a fővárosnak nem lesz SZDSZ-Fidesz vezetése, ugyanakkor a főpolgármester a fiatal demokratáknak felajánlja, jelöljenek főpolgármester-helyettest.

Cser-Palkovics András ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, a Fidesz nem lesz partner abban, hogy "a fővárost szétlopó MSZP-SZDSZ koalíció" bármely része vagy képviselője tovább rombolhasson, vagy megpróbálkozzon a felelősség áthárításával, elkenésével.
Mint írta, az MSZP-SZDSZ városvezetés összeomlott a korrupciós ügyek súlya alatt, ezért a két kormányzópárt a felelős.

"Semmilyen alkuban, mutyizásban nem veszünk részt, a Fidesz Tarlós István kezdeményezését támogatja: a jövőről való döntés lehetőségét vissza kell adni a budapestieknek, új választást kell kiírni" - összegezte pártja álláspontját Cser-Palkovics András.

Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerdán jelentette be pártja kezdeményezését, mely szerint minden képviselőnek le kellene mondania a Fővárosi Közgyűlésben, hogy minél előbb új választást lehessen tartani; a közgyűlés feloszlathatósága érdekében pedig törvénymódosítást is indítványoztak. Tarlós István kedden, miután megbeszélést folytatott Demszky Gáborral, az MTI-vel azt közölte: a Fidesz segíteni fogja a főváros működőképességének fenntartását.

Az MSZP kedden jelentette be, hogy felbontja a fővárosi koalíciót.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását