2024. május 16. - Mózes, Botond

Viharkárok: kétezer bejelentés a biztosítóknál

Több mint hétezer kárigény érkezett eddig a biztosítótársaságokhoz a hétfő óta tartó szélvihar miatt; a kárigények összértéke elérheti a félmilliárd forintot - közölték a biztosítótársaságok csütörtökön.
2009. október 15. csütörtök 20:30 - HírExtra
Az Aegon Biztosítóhoz csütörtök délutánig 1500 kárbejelentés érkezett, amelyek kárértéke százmillió forint, de a bejelentések intenzitása alapján 2500 kárigénnyel számolnak - olvasható a biztosító közleményében. A károk nagy részét a biztosító szemle nélkül, a telefonos bejelentés alapján intézi. A szemleköteles károk esetében a kárszakértők a bejelentéstől számított 24 órán belül felveszik a kapcsolatot az ügyféllel és a biztosító a kárfelmérés után azonnal elindítja a kárösszeg utalását.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a károkat bizonyító maradványokat, törmelékeket meg kell őrizni, illetve fényképet, videofelvételt is elfogad a biztosító a kárbejelentés alapjául.

A Generali Biztosítóhoz - tájékoztatásuk szerint - eddig 1500 bejelentés érkezett az ország négyszáz településéről. Csütörtök reggel két nagyobb, 4-4,5 millió forintos kárt is jeleztek Sátoraljaújhelyről és Csengersimáról, de Budapesten és környékén is több esetben keletkezett egymillió forintot is meghaladó kár. Kisebb, 50 ezer forintot meg nem haladó károk esetében a biztosító telefonos kárrendezést is biztosít - közölték.

A Groupama Garancia Biztosítóhoz az elmúlt napok viharkárai kapcsán eddig 1800 bejelentés érkezett 100 millió forintos összesített kárösszeggel, de becslésük szerint várhatóan 3.500 károsultnak fizetik ki a kárát 200-250 millió forint összegben. A társaság azonnal megkezdte a kárfelmérést, az adatok feldolgozása folyamatos. A nagy értékű károk felmérése prioritást élvez, annak érdekében, hogy minél gyorsabban meg lehessen kezdeni a helyreállítási munkákat. A kisebb értékű, 100 ezer forint alatti károk esetén a társaság alkalmazza a gyorsított, telefonos kárrendezést - közölték. A kisebb károkat gyorsított ütemben, 1-2 napon belül kifizeti, a nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelőleget fizet a társaság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását