2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kevesebb alakoholmentes ital fogyott

Visszaesett az alkoholmentes italok forgalma a belföldi piacon az első félévben: 10 százalékkal kevesebb alkoholmentes hideg italt vásároltak a háztartások, mint az előző év azonos időszakában - derül ki a GfK Hungária piackutató és az Agrár Európa Tanácsadó Kft. közös tanulmányából.
2009. október 15. csütörtök 18:08 - HírExtra
Az idei első félévben a magyar háztartások által vásárolt alkoholmentes hideg italok 37 százaléka volt kereskedelmi márkás termék. Jellemző az is, hogy a fogyasztók a természetes, valamint az egzotikus alapanyagokat keresik, illetve egyre inkább figyelembe vesznek bizonyos környezetvédelmi szempontokat - olvasható a GfK közleményében.

Az első félévben az alkoholmentes hideg italok közül ásványvízből 8,9, szörpökből 8,5 százalékkal vásároltak kevesebbet a háztartások, míg gyümölcsléből és szénsavas üdítőből 13-13 százalékkal estek vissza a vásárlások. Jeges teából is kevesebbet vásároltak a háztartások, azonban ebben a szegmensben csak 3,3 százalékkal csökkentek a vásárlások, és az év első felében mind mennyiségben, mind értékben növelni tudták piaci részesedésüket.

Magyarországon a gyümölcsleveknél a legkedveltebb íz a narancs és a barack, amelyek együtt a piac 40 százalékát adják. Ezt követik a csaknem 30 százalékos piaci jelenléttel bíró egyre népszerűbb keverékek, majd az alma (16 százalék), a szőlő és az ananász (4-4 százalék).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását