2024. április 29. - Péter

Egyetemi tantárgy lett a Twitter

Egyetemi tantárgy lett a Twitter Ausztráliában, ahol az újságírójelölteknek oktatják a legfeljebb 140 karakteres üzenetekkel való kommunikálást.
2009. október 15. csütörtök 12:25 - HírExtra
"Néhány diák csevegése nem annyira mélyenszántó, mint azt sokan elvárnák. Be nem hiszem, hogy hasznosabb lenne, ha esszéírásra bírnánk őket" - mondta Jacqui Ewart a Griffith Egyetem tanszékvezetője.

A Twitter mikroblog-szolgáltatásra mobiltelefonról, és az interneten keresztül küldhető bejegyzésekkel bárki megüzenheti a világnak, hogy éppen mit csinál, mire gondol, vagy éppen hogy érzi magát.

A közösségi portál hírközvetítő szerepe mellett a felhasználók több mint fele üres fecsegésre, reklámozásra, vagy kéretlen levelek továbbítására használja az oldalt.

"Az ausztrál diákok a Twittert önismereti gyakorlatként kapják" - magyarázta Ewart, hozzátéve, hogy egyre több munkáltatónál elvárás a közösségi portálok ismerete, és az ezekkel elérhető eszközök használata.

Az egyetem ötletét azonban a hallgatók vegyesen fogadták. Voltak, akik megkérdőjelezték az olyan oldalak, mint a Twitter és a Facebook hivatalos tantervbe vitelének hasznosságát.
A tanár szerint az volt a legmeglepőbb, hogy a diákok egy jelentős része azt sem tudta mi az a Twitter. "Közülük néhányan el sem akarták hinni, hogy mi valóban használjuk az oldalt, mert szerintük ez csak időpocséklás" - tette hozzá a tanszékvezető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását