2024. április 29. - Péter

Kétmilliárdos EU-támogatásból kórház felújítás

Megkezdődött a váci Jávorszky Ödön Kórház rekonstrukciójának negyedik üteme, a beruházásra csaknem kétmilliárd forint jut EU-támogatásból - közölte a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára szerdán az MTI-vel.
2009. október 14. szerda 16:04 - HírExtra
Varju László elmondta, hogy a korszerűsítés keretében a fő épület újul meg, a hatágyas kórtermeket ötágyassá alakítják át. Modernizálják a hőellátó központot, lecserélik az ablakokat és az orvosi eszközök egy részét is újakkal váltják fel. Mindezek eredményeként biztonságosabbá válik a gyógyítás, és a betegek várakozási ideje is csökken - tette hozzá.
A váci kórház a környék 150 ezer lakójának egészségügyi ellátásáról gondoskodik. Korábban az első három ütemben összesen 1,8 milliárd forint jutott az intézmény többi szárnyának korszerűsítésére.

Az államtitkár hozzátette: a 2007-2013 közötti időszakban az egészségügy fejlesztésére EU-s támogatásból és hazai forrásból összesen 481 milliárd forint jut. Ennek részeként korszerűsítenek a közép-magyarországi régióban három kiemelt egészségügyi intézményt: a budapesti Szent Imre Kórházat és az Uzsoki utcai kórházat, valamint a váci Jávorszky Ödön Kórházat, ezekre összesen 9,6 milliárd forintot fordítanak - mondta Varju László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását