2024. május 16. - Mózes, Botond

Ismét Budapesten a világsztár

Eros Ramazotti, a nők bálványa november 3-án nagyszabású koncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában, 19 óra 30 perces kezdettel. Az ismert előadó utoljára 2004 decemberében járt hazánkban.
2009. október 13. kedd 15:19 - Győry S. József
Eros Luciano Walter Ramazzotti Róma egyik külvárosában látta meg a napvilágot egy szobafestő gyermekeként. Később a kis Eros számtalan film tömegjelenetében szerepelt statisztaként, de már a forgatások alatt is arról ábrándozott, hogy egyszer elismert énekes, zenész lesz.  A forgatásokat és a külvárosi futballpályákat hamarosan felváltotta a gitár és az éneklés, mellyel kezdetben csak ismerőseit szórakoztatta, ám ez önbizalom-növelésnek pontosan elegendő volt.  A középiskola elvégzése után zenei konzervatóriumba jelentkezett, ám meglepő módon - mostani eredményeiből kiindulva – a felvételi vizsgája nem sikerült, megbukott. Számvitel szakra jelentkezett végül, de a második évben abbahagyta felsőfokú tanulmányait, hiszen minden idejét a zene töltötte ki. Hiába, gyakorlat teszi a mestert.
A sok gyakorlásnak végül meglett az eredménye. 1981-ben, mindössze 18 évesen bekerült a Castrocaroi zenei fesztivál döntőjébe a Rock ’80 című saját számával, és Roberto Donadoni frizurájának lekoppintásával. Ezek után a DDD lemezkiadó szerződést ajánlott neki, melyet természetesen elfogadott, így édesanyjával és testvérével együtt Milánóba költözött. 1984-ben már jóval megtervezettebb külsővel állt színpadra a sanremoi fesztiválon, ahol megnyerte az év hangja díjat.
A 80’as évek az olasz diszkó korszaka volt - leszámítva a kiválóbbnál kiválóbb rock együtteseket –, és mivel ehhez az imidzshez hozzátartozott a fehér póló-színes zakó kombináció, Ramazotti is felvette öltözködésében ezt a stílust. Az ifjú sármőr azonnal az olasz lányok bálványává vált.
1990-ben indult el a világhírnév felé, amikor is Velencében bemutatásra került az ötödik nagylemeze, az In ogni senso.Clive Davis, egy amerikai lemezkiadó cég főnöke meghívta egy fellépés erejéig a New York-i Radio City Music Hallba. Véglegesen 1993-ban vált világsztárrá a Tutte Storie című albummal.
A többi már történelem.
Az elmúlt tizenhat esztendőben duettezett Andrea Bocellivel, Joe Cockerrel, Tina Turnerrel, klippet forgatott neki a legendás rendező, Spike Lee.
Tehát aki szereti Eros Ramazotti zenéjét, annak november 3-án 19 óra 30 perces kezdettel lehetősége van élőben is meghallgatni őt, a Papp László Budapest Sportarénában.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

nante2
2009. október 14. 20:08
Valóban... valamiért nagyon ritkán sikerül 2 z-t írni :(
A cikk írója valószínőleg "átaludta" a legutóbbi turnét, és tévedésből a 2003 október helyett, 2004. decembert írt.
fabiani
2009. október 14. 18:47
1./ Mikor érjük el azt végre, hogy Eros Ramazzotti nevét helyesen írja le az, aki leírja?
2./ Az ismert előadó utoljára nem 2004. decemberében, hanem a a legutóbbi turné budapesti állomásaként 2006. április 22-én járt nálunk.
nante2
2009. október 14. 17:37
Évtizedek óta a színen van - nagyon ügyes énekes, és normális életet élő ember - talán ezért is lehet az, hogy nem főszereplője az újságoknak! Talán sokan "tanulhatnának" tőle! A koncerten én ott leszek!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását