2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kötöttpályás fejlesztésekért pályázik a főváros

Támogatási kérelmet nyújt be a KÖZOP-hoz a Fővárosi Közgyűlés hat fővárosi kötöttpályás nagyprojekt megvalósíthatósági tanulmányának illetve kiviteli tervezésének támogatásához - döntött hétfői rendkívüli ülésén a közgyűlés.
2009. október 12. hétfő 11:10 - HírExtra
A főváros így pályázik a budapesti villamoshálózat és trolibuszhálózat egységes fejlesztési koncepciójának elkészítésére, valamint az észak-déli regionális gyorsvasút déli szakaszának (Csepel-Astoria, Pesterzsébet Határ út-Astoria) megvalósíthatósági tanulmányának támogatására.

Pályázik továbbá támogatásra a 4-es metró újpalotai meghosszabbításának, a 2-es metró és a gödöllői HÉV összekötésének és a 2-es metró rákoskeresztúri meghosszabbításának, valamint a 3-as metró káposztásmegyeri meghosszabbításának megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére.

Emellett a 42-es villamos meghosszabbításának előkészítési feladataira, kiviteli tervezésére is támogatási igényt nyújt be a KÖZOP-hoz a főváros.

Hétfőn a képviselők egyhangúlag úgy döntöttek, hat budapesti kötöttpályás fejlesztéssel kapcsolatban pályázik - túlnyomórészt megvalósíthatósági tanulmányok készítésére - a főváros támogatásra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását