Kötöttpályás fejlesztésekért pályázik a főváros

Támogatási kérelmet nyújt be a KÖZOP-hoz a Fővárosi Közgyűlés hat fővárosi kötöttpályás nagyprojekt megvalósíthatósági tanulmányának illetve kiviteli tervezésének támogatásához - döntött hétfői rendkívüli ülésén a közgyűlés.

A főváros így pályázik a budapesti villamoshálózat és trolibuszhálózat egységes fejlesztési koncepciójának elkészítésére, valamint az észak-déli regionális gyorsvasút déli szakaszának (Csepel-Astoria, Pesterzsébet Határ út-Astoria) megvalósíthatósági tanulmányának támogatására.

Pályázik továbbá támogatásra a 4-es metró újpalotai meghosszabbításának, a 2-es metró és a gödöllői HÉV összekötésének és a 2-es metró rákoskeresztúri meghosszabbításának, valamint a 3-as metró káposztásmegyeri meghosszabbításának megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére.

Emellett a 42-es villamos meghosszabbításának előkészítési feladataira, kiviteli tervezésére is támogatási igényt nyújt be a KÖZOP-hoz a főváros.

Hétfőn a képviselők egyhangúlag úgy döntöttek, hat budapesti kötöttpályás fejlesztéssel kapcsolatban pályázik - túlnyomórészt megvalósíthatósági tanulmányok készítésére - a főváros támogatásra.
Forrás: MTI