2024. április 29. - Péter

Harmadjára zuhant le a sárkányrepülős

Két aznapi sikeres felszállás után a harmadiknál zuhant le és vesztette életét egy sárkányrepülő szombaton a zalaegerszegi repülőtéren - közölte a Közlekedésbiztonsági Szervezet vasárnap az MTI-vel.
2009. október 11. vasárnap 17:58 - HírExtra
Szemtanúk elmondása szerint a harmadik - autóvontatásos - felszállás során a sárkányrepülő a szükséges magasságot elérte, ám eddig tisztázatlan okból nem történt meg időben a sárkányrepülő leoldása a vontatókötélről - írta Bajkó Erika kommunikációs vezető.

A független szakmai vizsgálat eddigi megállapítása szerint a sárkányrepülő mintegy 300 méter magasból zuhant a földre. A rendőrség további vizsgálatra lefoglalta a vontatáshoz használt eszközöket, a vontatóautót, a vontatókötelet, valamint az autó, illetve a sárkányrepülő kioldószerkezetét - olvasható a közleményben.

Az MTI-t szombaton szemtanúk arról tájékoztatták, hogy a repülőtéren éppen a zalaegerszegi sárkányrepülős klub létrehozásának 30. évfordulóját ünnepelték. Többen is repültek a nap folyamán motoros- és úgynevezett gyalogsárkánnyal, azaz motor nélküli sárkánnyal, minden gond nélkül. Feltehetően műszaki hiba történhetett a szerencsétlenül járt gyalogsárkány csörlőzése során, ezért nem tudta leoldani magát a drótkötélről sem a légi jármű pilótája, sem az őt vontató autó vezetője, s a drótkötél gyakorlatilag a földre rántotta a gépet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását