2024. május 20. - Bernát, Felícia

SZDSZ: jogos, de szánalmas a tiltakozás

Jogosnak tartja az SZDSZ az önkormányzati forráskivonás elleni tiltakozást, de az ezért szervezett Fidesz-tüntetést szánalmasnak.
2009. október 10. szombat 13:47 - HírExtra
Az SZDSZ által az MTI-hez szombaton eljutatott közlemény leszögezi: a költségvetési törvénytervezet pénzügyi válságba, eladósodási spirálba taszíthatja az önkormányzatokat, de kevés "szánalmasabb"dolog van, mint egy tüntető országgyűlési képviselő vagy polgármester.

A liberális párt úgy véli: az egyenesen elszomorító, hogy a hírek szerint a Fidesz vezette önkormányzatok nyomást gyakorolnak alkalmazottaikra, hogy vegyenek részt a szombati pártrendezvényen.

"Így éppen a Fidesz szombati politikai színháza, kampányrendezvénye miatt nem lehet őszintén és világosan beszélni mindazokról a jogos problémákról, amelyek a tüntetés indokául szolgálnak" - szögezi le az SZDSZ.

Hozzáteszi: az önkormányzatoktól elvonni szándékozott pénz az iskolák, kórházak és szociális intézmények büdzséjéből hiányzik majd jövőre; ez nemcsak gazdasági és szociális értelemben okoz jóvátehetetlen károkat, hanem politikailag is inkorrekt.

A kormány az önkormányzatok pénzéből szanálja az országos költségvetést, a kényszerű helyi megszorító intézkedések politikai felelősségét nem a kormány, hanem az önkormányzatok viselik majd - állítja közleményében az SZDSZ, amely szerint nem az "értelmetlen módosító-cunami és különösen nem az utcai tüntetésnek álcázott kampányrevü", hanem a jól átgondolt, érdemi módosító indítványok benyújtása és a Parlamentben folytatott józan költségvetési vita vezethet eredményre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását