2024. április 27. - Zita

MSZP: hiteltelen volt a tüntetés

Hiteltelen volt a fideszes politikusok által összehívott önkormányzati tüntetés, mivel megoldódnak azon ügyek, amelyek miatt meghirdették a demonstrációt.
2009. október 10. szombat 17:01 - HírExtra
A kormánypárti politikus szerint a kormány megállapodott az egészségügyi ágazattal, a fogyatékosok szervezeteivel, az egyházakkal a jövő évi költségvetési támogatásukról, illetve a gyermekétkeztetés finanszírozásáról is megoldódni látszik.

Nyakó István azt mondta: a válságkezelő kormány és az MSZP hiteles politikát folytat, erőfeszítéseket tesznek a forint stabilitásért, azért, hogy a bankok korrektül járjanak el az ügyfeleikkel, vagy hogy a távhő általános forgalmi adókulcs jövőre csökkenjen, vagy hogy a közbiztonságra több pénz legyen, és hogy adócsökkentés révén több maradjon az emberek borítékjában 2010-ben.

Hangsúlyozta: mindezt nem konjunktúra, hanem globális gazdasági válság idején igyekszik megteremteni a kormány. Az MSZP szóvivője szerint az emberek ma azzal szavaztak, hogy otthon maradtak, és nem hittek a Fidesz pártpolitikai jelszavainak. Kitért arra, hogy a Kósa Lajos Fidesz-alelnöke vezette Debrecenbe a szocialista kormányok alatt több mint százmilliárd forint támogatás került.

Az MSZP ellentétben a Fidesz kormányzati időszakában folytatott gyakorlattal, soha nem a polgármester párthovatartozását nézte a támogatás elosztásakor, hanem a településen élők jogos igényeit - jegyezte meg. Nyakó István szerint ma válság van, ezért mindenkinek kevesebbel kell beérnie, de ezt az állampolgárok pontosan értik, elfogadják, ha nem is szeretik.

Arra a kérdésre, hogy a tüntetés mégsem vált teljesen okafogyottá, hiszen az önkormányzatokat jelentős elvonás sújtja, az MSZP szóvivője azt mondta: a kormányzat saját magán is közel 150 milliárd forintos megtakarítást hajt végre. Hozzátette: a válság pusztán azért, hogy a kormány épülete előtt tüntetnek, nem fog hazaszaladni.

Kérdésre válaszolva Nyakó István azt mondta: Karsai Józsefről tudják az MSZP-ben, hogy baloldalon dobog a szíve, de öntörvényű ember, és most úgy érezte, hogy neki nem a frakcióülésen, nem a parlamentben, hanem egy fideszes rendezvényen kell megnyilvánulnia. Sajnáljuk, hogy így történt - fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, hogy Karsai Józsefet éri-e ezért valamilyen retorzió, az MSZP szóvivője elmondta: nem tiszte eldönteni, hogy a képviselő ezen megnyilvánulása von-e magával bármilyen szankciót. A hétfői frakcióülésen azért valószínűleg nem fogja osztatlan lelkesedés fogadni Karsai Józsefet - vélekedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kotati
2009. október 11. 10:59
Nyakó úr nem épp a hitelesség etalonja, mondhatnánk úgy is, hogy hazudós, nem kicsit - nagyon. Pártjához hasonlóan, toleranciamentesen szemléli a körülötte zajló eseményeket. Úgy gondolja, hogy a szolidaritás csak bajbajutott társuk /Hunwald György/ közpénzen történő támogatását jelenti, arra kell és van is pénz, a fogyatékosok a válság miatt kevesebbel is beérhetik. Igazi baloldali párt igazi baloldali szószólója tele baloldali gondolatokkal. Csak így tovább, arccal a választások felé.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását