2024. május 20. - Bernát, Felícia

Kövér háborús pusztításról beszélt

Az ország gazdasága, pénzügyei és állami intézményei háborús pusztítás nyomait viselik magukon - mondta Kövér László, a Fidesz országos választmányának az elnöke szombaton Kerekegyházán.
2009. október 10. szombat 14:57 - HírExtra
Azt a többséget, akik nem látják a kiutat, fel kell rázni, utat kell mutatni nekik, reményt kell ébreszteni, mert csak összefogással lehet kilábalni az elmúlt nyolc év alatt tönkretett ország szinte reménytelen helyzetéből - mondta a politikus a Kisgazda Polgári Szövetséggel (KPE-KPSZ) közösen szervezett lakossági fórumon.

Kövér László hangsúlyozta: nincsen más választás, az érzelmeket félretéve, hideg fejjel kell elgondolkozni azon, "hogyan tudunk összefogással változtatni a jelenlegi állapotokon". Szerinte mindenkinek el kell gondolkodnia azon, hogy ki, miben hibázott az elmúlt húsz évben.

A nyolcmillió felnőtt magyar állampolgárnak részt kell venni a közéletben, a politikában - mondta a politikus, majd hozzátette: amikor a rendrakást várják el, akkor ne azzal a szemlélettel álljanak hozzá, hogy az csak a másik "portájára" vonatkozik.

Az ország azért is tart itt, mert mindenki a politikusokat szidja, közben mindenki tőlük várja el, hogy megoldjanak mindent. Utalt arra, hogy a választások eredményeként jutottak hatalomra a szocialisták, "nem az oroszok ültették a nyakinkra őket." "A vezetőink nem a megváltóink", mindenkinek részt kell venni a politikában és a közéletben - hangsúlyozta.

Kövér szerint az elmúlt időszak legnagyobb bűne - egy dolog hogy mennyit loptak, az is óriási veszteség -, hogy 2002 óta azt a hitet vették el az emberektől, hogy van értelme vállalkozásba fogni, gyereket vállalni. "Azt tudom ígérni, azon leszünk, hogy mindenkinek megadjuk a lehetőséget, hogy értelmes munkával hozzá tudjon járulni ennek az országnak az újjáépítéséhez" - fűzte hozzá.

Turi-Kovács Béla, a KPE-KPSZ elnöke a jövő évi költségvetés tervezetét röviden úgy jellemezte: az "nyolcéves kifosztásunknak a beteljesülése".

"Úgy fogunk kormányra kerülni, hogy egy kifosztott kasszával állunk szemben, de akkor is talpra tudjuk együttes erővel állítani az országot" - mondta a Fidesszel szövetségben induló szervezet elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását