2024. április 28. - Valéria

Újabb általános iskola szépül meg

Teljesen felújítják, továbbá négy új tanteremmel és egy tornacsarnokkal bővítik a battonyai Szent István Általános Iskolát - közölte a város polgármestere csütörtökön, az alapkőletételt követően az MTI-vel.
2009. október 8. csütörtök 13:33 - HírExtra
Karsai József (MSZP), aki egyben a térség országgyűlési képviselője is, elmondta: a bruttó 324 millió forintba kerülő beruházásra a leghátrányosabb helyzetű (LHH) térségek támogatására biztosított forrásból nyerték el a költségek 95 százalékát. A fennmaradó önrész felére az önkormányzati minisztériumtól várnak pályázat útján forrásokat.

Közlése szerint elképzelhető - tekintettel a nagyberuházásra -, hogy sikerül az önrész 75 százalékát is elnyerniük a szaktárcától, s csak a maradék összeget kell a városnak állnia.
Karsai József úgy tudja, hogy az ország 33 LHH-s kistérsége számára elkülönített 120 milliárd forintból a battonyai beruházás az első, amelynek esetében már meg is kezdődhetnek az építkezések. A dél-békési kistérség a pályázat első köre alapján több mint 4 milliárd forint támogatásra számíthat, ha az ahhoz tartozó 18 település várhatóan 40-50 pályázata sikerrel jár. A kistérség települései általában oktatási, egészségügyi és szociális jellegű pályázatokat nyújtanak be, de ebből a forrásból újítanának fel több belterületi utat is.

A battonyai általános iskola jelenleg két telephelyen működik. A jövő év júniusára befejeződő rekonstrukció után a négy új tanterem megépítése azt jelenti, hogy bezárhatják az egyik, már rendkívül elavult részleget.

Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára az MTI érdeklődésére elmondta: még az idén májusban tájékoztatták a projektgazdákat arról, hogy készüljenek és állítsák össze a tervezési dokumentációikat. Azóta folyamatosan érkeznek be a dolgozatok és végzik a bírálatokat.

"Meg kell mondanom, azt hittem, gyorsabban és nagyobb számban fognak beérkezni az anyagok" - mondta, majd hozzátette: a minisztérium, illetve a fejlesztési ügynökség országosan mintegy 1.200 projektre számít ebben a kategóriában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását