2024. május 18. - Erik, Alexandra

Országjárás a paksi bővítésért

A Baranya megyei Bodáról indul országjáró útjára a paksi atomerőmű bővítésének előkészítésén dolgozó Lévai Projekt részeként egy tájékoztató kamion. A mozgó mini látogató központ a paksi atomerőmű hazai energiaellátásban betöltött szerepéről, célkitűzéseiről és az új blokkok építésének tervéről tájékoztatja az érdeklődőket.
2009. október 5. hétfő 07:59 - HírExtra
Mittler István a Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy az utazó kiállítással lehetőséget teremtenek arra, hogy a lakosság tájékozódjon az atomerőmű bővítéssel kapcsolatos terveikről.

A kamion a nukleáris létesítmények környezetében, illetve a hulladéktároló-helyek kutatásában érdekelt térségekben közel száz települést látogat végig jövő márciusig. Ez idő alatt tízezer látogatóra számítanak.

Az atomerőmű működésével, szerepével és bővítésével kapcsolatos információkhoz egy fotókiállítás is társul. Vincze Bálint természetfotói az atomerőmű közvetlen környezetének élővilágát mutatja be, s arról tanúskodnak, hogy a nukleáris üzem nem károsítja a környezetét - mondta Süli János vezérigazgató a kamion avatóünnepségén.
A mozgó tárlat a hétvégén a nyugat-mecseki Bodán állomásozott. Az elképzelések szerint itt építenének mélygeológiai tárolót, amely a nagyaktivitású radioaktív hulladékokat fogadja majd be.

Körülbelül ezren látták a kamiont, mondta el az MTI-nek vasárnap Kovács Győző, Boda polgármestere hozzátéve, hogy hétvégén tartották a VI. Tájoló Napot és szüreti fesztivált, így nemcsak a falu lakói, hanem vendégeik is megnézték a kiállítást.

A mozgó kiállítás hétfőn továbbindul, és sorra járja a Nyugat–Mecseki Társadalmi Információs Társulás többi települését. Október közepétől a kis- és közepes aktivitású hulladéktárolónak otthont adó Bátaapáti körzetében, hónap végén a paksi térségben várja az érdeklődőet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását