2024. június 2. - Kármen, Anita

Ingyenes oltást kapnak az atomerőmű dolgozói

Rövidesen megkezdik a paksi atomerőműben dolgozók ingyenes oltását a H1N1 járvány ellen; körülbelül ötszáz, stratégiailag fontos munkát végző ember kap díjmentesen vakcinát.
2009. szeptember 30. szerda 16:05 - HírExtra
Mittler István, a Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI megkeresésére szerdán elmondta: felkészültek az influenza-világjárvány megelőzésére és kezelésére. Alapvető célkitűzés a villamosenergia-termelés folyamatosságának biztosítása és a nukleáris biztonság fenntartása.

Hozzátette, hogy e célok figyelembevételével készítették el az erőmű influenza-pandémiás intézkedési tervét, határozták meg a szükséges munkavállalói létszámot. A felkészülés részeként légzésvédő eszközöket, antivirális gyógyszereket szereztek be, és megadták az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) részére a védőoltás-igényt.

Folyamatosan tájékoztatják a dolgozókat a járvánnyal kapcsolatos intézkedésekről, a megelőzés és a védekezés módszereiről. A védőoltás megérkezése után haladéktalanul megkezdik az oltások beadását, tette hozzá.

Mint stratégiailag fontos ipari létesítmény egészségügyi központját, már tavaly felkérte a Gazdasági Minisztérium az atomerőmű egészségügyi szolgálatát a pandémiás terv elkészítésére - mondta el az MTI-nek Ótos Miklós.

Az erőmű egészségügyi központjának vezetője hozzáfűzte, hogy számba vették a folyamatos üzemeltetéshez szükséges posztokon dolgozókat, majd felkérték őket, hogy fogadják el a védőoltást. Ennek alapján rendelték meg a vakcinát közel ötszáz stratégiailag fontos munkát végző erőműves dolgozónak, akik napokon belül megkapják azt.

Arra is számítanak, hogy lesznek olyanok is, akik nem jogosultak ingyenes oltásra, de kérni fogják a térítéses vakcinát - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását