2024. május 19. - Ivó, Milán

Az okmányirodák címke hiánya miatt kaphatnak az autósok büntetést

Hiánycikk az okmányirodákban az a matrica, amivel a járművek forgalmi engedélyében és a rendszámán a műszaki vizsga érvényességét kell jelezni. Sok autós hiába vizsgáztatja le kocsiját, ha nincs címke, csak büntetést kockáztatva közlekedhet - írta a Népszabadság.
2009. október 3. szombat 07:34 - HírExtra
 A lap szombati számában megjelentek szerint: a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalában (KEKKH) elismerték, hogy az egyik címketípusból - éppen a "legkelendőbb", a háromévesnél idősebb autókhoz járó, kétéves érvényességet igazoló matricából - hiány alakult ki.

A matricákat - ígéretük szerint - rövid időn belül kiszállítják. Arra a kérdésre, hogy ez hány okmányirodát érint, nem adtak pontos választ, csak annyit mondtak: "a nagyobb okmányirodákban van hiány."

A Népszabadság úgy tudja, Zalaegerszegen és Szentgotthárdon teljesen elfogyott a matrica, de Körmenden és Kaposvárott is fogyóban van.

A hivatal szerint a hiány oka az, hogy az idén a megszokottnál jóval több ilyen típusú matricára volt szükség, nyilván azért, mert alaposan visszaesett az új gépjárművek eladása. Ugyanakkor nőtt azoknak a gépjármű-tulajdonosoknak a száma, akik inkább megtartották és újból levizsgáztatták idősebb járműveiket, s ezekre a két évig érvényes matricát kellene felragasztani.

E magyarázatnak a Népszabadság szerint ellentmond, hogy - a Nemzeti Közlekedési Hatóság szerint - az idén nem nőtt jelentősen az öregebb járművek száma a vizsgabázisokon. Ráadásul a közlekedési hatóság állítja: a matricakiadásra jogosult vizsgabázisok egyikén sincs hiány érvényesítő címkékből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását