2024. május 21. - Konstantin

A határnyitásra emlékeznek

Zene, tánc, performansz, sétáló szobrok lesznek az Europanopanik-picknick elnevezésű, egész napos rendezvényen pénteken Stuttgartban, a Magyar Kulturális Intézet szervezésében, az épület előtti téren.
2009. szeptember 24. csütörtök 22:50 - HírExtra
Gaál Tekla, az intézet munkatársa elmondta az MTI-nek, hogy pénteken 11 órától este 11-ig lesznek programok a határnyitás, a Páneurópai piknik, a berlini fal leomlásának 20. évfordulóján. Délelőtt, az intézet előtti téren Szabó Eszter Ágnes médiaművész alkotásaival és Hauszky Tamás sétáló szobraival találkozhatnak az érdeklődők sok rögtönzéssel. A Magyar Képzőművészeti Egyetem két hallgatója, Mohamed Gamal Sophia és Horváth Zsófia munkáit is láthatják. Délután 4-től a Técsői Banda lép föl, most első alkalommal Németországban. A stuttgarti koncertjükön megmutatják, hogyan keverednek zenéjükben a román, a cigány, a zsidó, az orosz, a német és a magyar dallamok.

Este megnyitják a Szabadság és demokrácia - Magyarország a vasfüggöny lebontásától a schengeni csatlakozásig című kiállítást, amely válogatás a Magyar Távirati Iroda korabeli fotóiból. A tárlatnyitó után a Magyar Klubban levetítik Jancsó Miklós Fényes szelek című filmjét - részletezte a programot Gaál Tekla.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását