2024. május 19. - Ivó, Milán

Bajnai zárta a kereskedést

Bajnai Gordon miniszterelnök zárta be a kereskedést kedden helyi idő szerint 16 órakor a New York-i értéktőzsdén.
2009. szeptember 23. szerda 08:40 - HírExtra
Ez protokollszokás, általában egy kiemelt vendégnek adják meg ezt a lehetőséget, ma a Magyar Köztársaság miniszterelnökének volt erre lehetősége - mondta a tőzsde Wall Street-i épülete előtti rögtönzött sajtótájékoztatóján. Kifejtette, hogy hosszabb beszélgetést folytatott a tőzsde elnökével, aki nagyra értékelte a magyarországi válságkezelést. Megjegyezte: sikeres napot tudott bezárni, mert "szerencsére 50 pontot felfelé ment a tőzsde".

Bajnai Gordon kitért arra: a tőzsdei találkozón elmondták neki, milyen nehéz volt Amerikában megbirkózni azzal, hogy a válság idején nagyon sokan azt akarták, zárjon be a tőzsde. A New York-i tőzsde vezetői azonban ennek ellenálltak, hiszen "a mindennapi forgalmat, az eladás és a vétel lehetőségét mindig biztosítani kell a befektetőknek".

A kormányfő az MTI-nek arra a kérdésére, napirenden van-e washingtoni látogatása, Barack Obama amerikai elnökkel való esetleges találkozója - az erre vonatkozó szándékot a külügyminiszter korábban jelezte - úgy felelt: "nem beszéltünk ilyenről, nincs ez most napirenden".

A miniszterelnök a szintén New Yorkban tartózkodó Balázs Péter külügyminiszterrel szerdán részt vesz az ENSZ Közgyűlés 64. ülésszaka általános vitájának megnyitóján.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását