2024. május 20. - Bernát, Felícia

Sólyomot kérik, ne írja alá a Ptk.-t

A Magyar LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) Szövetség keddi közleményében arra kéri a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a parlament által megszavazott Polgári törvénykönyvet (Ptk.).
2009. szeptember 22. kedd 16:27 - HírExtra
A civilszervezet a törvény hatályba lépése esetén az Alkotmánybírósághoz és az Emberi Jogok Európai Bíróságához szándékozik fordulni a szabályozás hatályon kívül helyezése érdekében.

A hatályos családjogi törvény csak házastársak esetén teszi lehetővé, hogy az egyik fél korábbi párkapcsolatából származó gyermekét a szülő partnere örökbe fogadja. Ezt a diszkriminatív szabályozást szüntette volna meg a szocialista képviselők által benyújtott, korábban mind a kormány, a mind a parlamenti bizottságok által támogatott módosító javaslat, amely az örökbefogadást a bejegyzett élettársak számára is lehetővé tette volna - írták. Hozzátéve: a hétfői szavazáson azonban a parlament elsöprő többsége visszavonta a módosító javaslatot, és ezzel megfosztotta "az élettársakat és gyermekeiket az örökbefogadás nyújtotta jogi biztonság lehetőségétől".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását