2024. április 29. - Péter

A Pézügyminisztérium bizonyítékokat követel

A Pénzügyminisztérium arra kéri Budai Gyulát, a MAGOSZ szövetségi igazgatóját, hogy mutassa be azokat a dokumentumokat, amelyek alapján azt állítja: több embernek is jogosulatlanul fizetett ki 276 millió forint életjáradékot a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) csütörtökön az MTI-vel.
2009. szeptember 17. csütörtök 20:16 - HírExtra
A PM közleményében úgy fogalmazott: ha Budai Gyula birtokában vannak az állítását alátámasztó papírok, akkor azokat mutassa be a minisztériumban. Mint jelezték: Oszkó Péter arra is "nyitott", hogy személyes találkozón fogadja a MAGOSZ szövetségi igazgatóját annak érdekében, hogy megállapítsák: valóban történt-e visszaélés, és ezt milyen tények támasztják alá.

Hangsúlyozták: a PM mind a saját, mind a felügyelete alá tartozó szervek tevékenységében az átláthatóságot és a jogszerűséget érvényesíti, a visszaélés gyanúját keltő ügyeket pedig kivizsgálja.

Budai Gyula sajtótájékoztatóján csütörtökön azt mondta: 261 olyan Veszprém megyei gazda is kapott életjáradékot a 2007-ben lezárult "földért életjáradékot"-programban, akik nem voltak erre jogosultak.

Közölte: választ vár arra, kinek az utasítására történt mindez, és hogy miért kellett áron felül megvenni osztatlan, tehát forgalomképtelen területet az államnak.

Úgy vélte: Oszkó Péternek azonnali hatállyal belső vizsgálatot kellene indítania, mert hatályos kormányrendelet alapján nem volt joga a vagyonkezelőnek 273 millió forint közpénzt kifizetni arra nem jogosult személyeknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását