2024. május 15. - Zsófia, Szonja

MNV: Jogos volt a 19 millió 9 hónap után

Az MNV cáfolta, hogy szabálytalanul fizetett ki végkielégítést egyik volt vezetőjének, miután a Magyar Hírlap hétfőn azt írta, hogy kilenc hónap után több mint 19 millió forinttal távozott az MNV vezérigazgató-helyettese.
2009. szeptember 7. hétfő 20:18 - HírExtra
Minden alapot nélkülöznek, és a vonatkozó jogszabályok, illetve a javadalmazási kormányhatározat (Ktv., 2173/2003. (VII.29.) Korm.hat.) nem megfelelő ismeretéről tanúskodnak azok a híradások, melyek úgy állítják be, hogy Szűcs Júlia volt gazdasági vezérigazgató-helyettes bár alig 9 hónapot dolgozott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél, távozásakor mégis szokatlanul kiemelkedő juttatásban részesült" - áll az MNV közleményében.

A vagyonkezelő tájékoztatása szerint az MNV Zrt. Szűcs Júlia több mint öt éves, a közigazgatás és az állami szektorban végzett munkája alapján járt el a munkaviszony megszüntetésekor.

A volt vezérigazgató-helyettes ugyanis 2005. február 16-tól a GKM-nél, majd a KHEM-nél folyamatos köztisztviselői jogviszonyban állt. Amikor innen az MNV-hez távozott nem kapott végkielégítést, mivel a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény szerint, ha valaki többségi állami tulajdonban lévő cégnél létesít új munkaviszonyt, végkielégítés nem illeti meg. Viszont, új jogviszonyában a végkielégítés alapjául szolgáló időszak számítása során a köztisztviselői jogviszonyban töltött idejét is számításba kell venni. Az MNV-től történt távozása során ez történt.

A jogszabályok alapján tehát a 2005. óta fennálló és az MNV Zrt-nél eltöltött jogviszonya alapján került megállapításra a vezérigazgató-helyettes 8 havi felmondási ideje és a 2 havi végkielégítése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. szeptember 8. 10:06
Lehet, hogy JOGos volt, de akkor is hatalmas S Z E M É T S É G !
Ez a disznóság is a magyar jogrendszert MINŐSÍTI.
aser
2009. szeptember 7. 20:27
Igaza van,ha olyan a szerződése,akkor jogos a végkielégités csillagászati összege!Aki a MÁV nevében ezt a szerződést ajánlotta és megkötötte,(aláirta)az a felelős!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását