2024. május 25. - Orbán

Iránról tárgyalt Obama és Sarkozy

Barack Obama amerikai elnök arról tárgyalt francia kollégájával, hogy miként vehetnék rá Iránt az atomprogramjával kapcsolatos ENSZ biztonsági tanácsi határozatok betartására.
2009. szeptember 16. szerda 08:28 - HírExtra
Obama kedden egyeztetett Nicolas Sarkozyvel erről. Francia közlés szerint a félórás megbeszélésen közel-keleti békefolyamatról és a húsz legnagyobb ipari és felzárkózó ország (G20) közelgő csúcstalálkozójáról is szó esett. Irán és a vitatott nukleáris programról folyó tárgyalásokban részt vevő 5+1 ország - az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Oroszország, Kína és Németország - képviselői október 1-jén fognak találkozni egymással, valószínűleg Törökországban.

A nyugati országok azt gyanítják, hogy Teherán békés célúnak mondott atomprogramja leple alatt nukleáris fegyver előállítására törekszik, amit Irán tagad. Washington már jelezte, hogy mindenképpen felveti az atomprogram kérdését az októberi találkozón, akár akarja Irán, akár nem.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását