2024. május 20. - Bernát, Felícia

Irán ha kell megvédi magát és nem fog cicizni

Irán felkészült arra, hogy megvédje magát egy katonai támadással szemben - jelentette ki az iráni atomenergia-ügyi hivatal vezetője Bécsben, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) közgyűlésének hétfői ülésnapján.
2009. szeptember 14. hétfő 16:00 - HírExtra
"Folyamatosan fenyegetés éri az iráni nukleáris létesítményeket" - állította Ali Akbar Szalehi a rendes éves közgyűlés előtt mondott beszédében. Ez a fenyegetés azonban - tette hozzá - csak erősíti Irán eltökéltségét, hogy megvédje magát. Irán felkészült a védelemre polgári védelmi és átfogó katonai védelem tekintetében egyaránt - hangoztatta Szalehi.

Az Egyesült Államok és Izrael egyaránt utalt arra korábban, hogy végső eszközként az iráni nukleáris létesítményekre mérendő csapást sem zárják ki abban az esetben, ha Irán nem működik együtt maradéktalanul a NAÜ-vel.

A vitatott jellegű iráni atomprogrammal kapcsolatos, félbeszakadt nemzetközi tárgyalásokra utalva Szalehi ismét leszögezte, hogy a teheráni álláspont szerint a viták megoldásának eszköze csak az előfeltételek nélküli tárgyalás lehet.

Irán a múlt héten terjesztett elő egy javaslatcsomagot, amelyben értésre adta, hogy kész tárgyalni a nukleáris leszereléséről és más nemzetközi ügyekről, saját nukleáris programjára azonban nem tért ki benne.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását