2024. április 28. - Valéria

Hazai celebek és a misztikus hetes szám

Sok ember életében fontos szerepet játszik a hetes szám, ilyen Dukai Regina, Terecskei Rita, vagy akár a Hooligenses fiúk is.
2009. szeptember 17. csütörtök 08:29 - HírExtra
A hetes szám mindig is misztikusnak számított, egyfajta szimbolikus jelentéssel bírt. Gondoljunk csak a hét főbűnre, a mesebeli sárkányra, vagy a hét napra, amiből egy hét áll. A párkapcsolatokban is a hetedik év számít rizikósnak, és nincs ez másképp a celeb világban sem. Nem egy hazai sztárunk kötődik valamilyen úton-módon a misztikus heteshez.

Sok ember szerencseszámként tekint a hetesre, bár a szerencsével nem ajándékoz meg mindenkit, ennek ellenére mégis különös. Sokszor kap egy fontos szerepet, esküvői dátum lesz belőle, vagy egy megjátszott lottószám. Na, de mi a helyzet a magyar sztárokkal?

Terecskei Rita, a Zanzibar énekesnője több ponton is kapcsolatban áll a hetes számmal. „Nem vagyok babonás, és nem nevezném szerencseszámomnak a hetest, de mindig is meghatározó volt. Elég csak azt figyelembe venni, hogy 1979. hetedik hónapjának 27. napján születtem. Ráadásul a családommal Cegléden a hetes szám alatt lakunk. Furcsa, de mindig is szerettem ezt a számot.” – mesélte Rita.

Reginát, és a Hooliganst sem hagyja hidegen


Dukai Reginának a hetes szám a névnapját határozza meg. „A névnapom és a születésnapom, tehát a hetes és az ötös mindig is a kedvenc számom volt és szerencsét is hozott. Abban is lehet valami, hogy az ember hétévente megváltozik, másképp látja a világot. Én ezt leginkább az étkezésen veszem észre. Új dolgokat próbálok ki és szeretek meg.” – árulta el Regina.

A Hooligans legénysége számára is meghatározó a hetes szám. Igaz, a fiúk életében ez a jellegzetes állapot nem tart már sokáig. „Eddig hét albumunk jelent meg, nagyon sikeres a zenekar, így igazán szerencsésnek mondható a hetes szám a mi életünkben. Nekem személy szerint azért is kedves, mert a barátnőm 1977. július 7-én született, így elég meghatározó ez a szám az ő életében. Elég babonás vagyok, a 13-as számot például nem szeretem, mindig történik velem valami rossz 13-án.” – magyarázta a Hooligans dobosa, Endi, aki bízik a nyolcas számban is, hiszen a zenekarral már dolgoznak legújabb lemezükön.

A legendás fekete-fehér whiskey is a hetes számmal lett ismert. A Jack Daniel’s így megajándékozta hírességeinket. Rita táblát, Dukai Regina egy üveg Jack Daniel’s-t, míg a Hooligans hét darab lemezt kapott. Az egyedi, karakteres ízű whiskey-ről senki nem tudja, miért kapta a hetes számot. Több legenda létezik, Jack bácsi saját maga nevezte el így italát 1887-ben, talán azért, mert hetedik kísérletre találta el a tökéletes receptet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását